duminică, 18 iunie 2017

Influenta inteleptelor Oranduiri


În decursul existenţei în lumea materială, fiinţa umană este ocrotită şi de marile fiinţe angelice din categoria Fiilor Luminii. Dintre acestea, cele mai implicate în existenţa cotidiană a omului sunt Înţeleptele Orânduiri. Dintre Înţeleptele Orânduri pot fi amintite Puterile, Domnii Karmei şi Principii Ocrotitori. Fiecare dintre aceste înalte fiinţe angelice este în relaţie directă cu una din structurile aurei umane: corpul duh, sufletul, corpurile aurice exterioare.Omul este în primul rând un corp duh. Corpul duh este "trupul de lumină", în care omul se manifestă pe tot parcursul palingeneziei în Terra aurica. Corpul duh poate fi caracterizat prin luminozitate, culoare, sunet, miros şi vechime. Pentru a desemna principalele caracteristici ale unui corp duh, în lumea eterică se foloseşte expresia "tărie şi putere". Datorită faptului că, la noi oamenii, predomină imaginea vizuală, am ales să caracterizăm corpurile duh ale oamenilor în funcţie de culoarea lor specifică. Corpul duh nu este altceva decât o energie modulată informaţional, care poate fi caracterizată prin culoare. În funcţie de culoare, corpurile duh ale oamenilor pot fi împărţite în şapte clase evolutive. Astfel, există şapte tipuri de corpuri duh. 
La rândul ei, lumea de dincolo - denumită adesea prin termenul de lume astrală - locul unde merg oamenii după momentul morţii, este structurată după puterea şi tăria fiinţelor umane care locuiesc pe cuprinsul ei. Dacă corpurile duh ale oamenilor pot fi împărţite în şapte clase evolutive - clase ce corespund unor anumite caracteristici, dintre care cea mai reprezentativă pentru înţelegerea omenească pare să fie culoarea -, este evident că lumea astrală poate fi împărţită după acelaşi criteriu. Există deci şapte paliere distincte ale lumii astrale, fiecare posedând drept caracteristică de bază o anumită culoare, adică o anumită stare vibratorie a energiei modulată informaţional. După moarte, omul redevine un corp duh; acesta posedă, ca însuşire fundamentală, o anumită culoare. În acest caz, el vibrează în consonanţă cu palierul respectiv al lumii astrale şi merge acolo potrivit legii ordonării după culoarea specifică. Faptul că palierele lumii astrale pot fi descrise şi denumite în funcţie de culoare, de sunet, de miros sau pot fi denumite prin formule precum "primul inel fluidic", "al doilea inel fluidic", ori "primul cerc", "al doilea cerc" etc are mai puţină importanţă. Ceea ce are însă importanţă este faptul că fiecare dintre aceste paliere, care corespund claselor evolutive de corpuri duh, se află sub atenta conducere şi supraveghere a unei înalte fiinţe angelice, denumite Putere. Fiecare dintre aceste înalte fiinţe angelice se manifestă sub înfăţişarea unei fetiţe. Fiecare Putere posedă o culoare unică a veşmintelor, a părului şi a ochilor lipsiţi de iris, în funcţie de palierul pe care-l conduce.De exemplu, palierul lumii astrale corespunzător corpurilor duh de culoare galbenă este condus de o Putere a cărei vestimentaţie, ochi sau păr au culoarea galbenă. 
La fel, palierul corespunzător corpurilor duh de culoare portocalie este condus de o Putere a cărei vestimentaţie, păr sau ochi au culoarea portocalie. Aceasta este valabil şi pentru palierele lumii astrale în care locuiesc corpurile duh de culoare aurie, albastră etc. Înainte de a pătrunde pe palierul cosmic al oamenilor cu corpuri duh de culoare galbenă, orice clarvăzător care face turul de informare al Terrei aurica este întâmpinat de o Putere cu vestimentaţia, părul şi ochii de culoare galbenă. Evident, acesta a fost şi cazul lui Eugen. Dacă nivelul evolutiv al unui clarvăzător este suficient de evoluat, Puterea acceptă pătrunderea acestuia în propriul ei palier cosmic. Dacă nu, clarvăzătorul trebuie să se întoarcă.Astfel, Puterile sunt fiinţele angelice conducătoare ale tuturor oamenilor, fie încarnaţi, fie decorporaţi care posedă un corp duh de o anumită culoare. Moment de moment, Puterile au în păstorire milioane şi milioane de oameni, care posedă corpuri duh de aceeaşi culoare. Unii oameni sunt întrupaţi, alţii sunt decorporaţi - aflaţi în propriul lor plan de reşedinţă. Dacă cei decorporaţi sunt deja "acasă", cei întrupaţi în planul material sunt consideraţi a fi în "misiune" sau în "delegaţie" şi, în consecinţă, este firesc ca Puterile să se intereseze de soarta lor şi, de multe ori, să-i sprijine în existenţa materială prin influxuri energetice specifice.     
Domnii Karmei, care se manifestă sub înfăţişarea unor Bătrâni, sunt alte înalte entităţi angelice, care se îngrijesc în mod direct de oameni. Domnii karmei se manifestă doar în planul lor de reşedinţă. În planul lor de reşedinţă, Domnii karmei iau decizii cu privire la soarta oamenilor. De fapt, acolo se iau doar deciziile unor evenimente, căci soarta, fiecare individ şi-o creează singur. Omul însuşi este cel care, prin actele şi acţiunile sale, îşi construieşte soarta. Domnii Karmei sunt doar cei care organizează karma individuală în cea colectivă şi programează evenimentele lumii potrivit Legilor divine şi Ordinii cosmice. Structurile aurei umane aflate în relaţie cu Domnii karmei sunt sigiliile karmice şi banda de lumină din jurul capului. În cadrul procesului palingeneziei în Terra aurica, oamenii mai sunt ajutaţi şi ocrotiţi în mod direct şi de principalii Principi Ocrotitori: Îngerul Gabriel, Îngerul Rafael, Îngerul Mihail, Îngerul Morţii. Îngerul Gabriel, cunoscut în lumea eterică prin denumirea de Primul Veghetor sau Purtător al Cheilor Puterii, desfăşoară o activitate permanentă ce poate fi raportată la toţi oamenii. 
Ca Prim Veghetor, Îngerul Gabriel supraveghează îndeaproape palingenezia omului în Terra aurica - traiectul evolutiv ce presupune naşterea în trup fizic, viaţa în lumea materială, moartea, existenţa post-mortem şi renaşterea. În cosmos nu există oameni importanţi, oameni foarte importanţi sau oameni mai puţin importanţi. Toţi oamenii sunt la fel de importanţi şi, de aceea, Îngerul Gabriel este prezent la toţi oamenii, la toate evenimentele importante. Naşterea, botezul, căsătoria, decesul sau evenimentele karmice cu mare impact reprezintă momente importante ale existenţei fiecărui om, la care Îngerul Gabriel este prezent. După cum se afirmă în lumea eterică, periodic, cel puţin o dată pe lună după timpul omenesc, Îngerul Gabriel, Primul Veghetor şi Purtător al Cheilor Puterii, vizitează toţi oamenii încarnaţi din lumea materială. Îngerului Gabriel nu-i scapă nimic şi nimic din ceea ce este omenesc nu pare a-i fi străin.     
Alt Principe Ocrotitor este Îngerul Mihail. Rolul Îngerului Mihail este extrem de important, mai ales în cazul conflictelor. Ca apărător şi ocrotitor al tuturor oamenilor, Îngerul Mihail este alături de toţi cei nedreptăţiţi şi asupra cărora se exercită forţa brută. De asemenea, după moartea trupescă, omul este apărat de Îngerul Mihail în fruntea Oştirii sale pentru a nu-i fi furat sufletul de către fiinţele luciferice.Şi activitatea Îngerului Rafael este foarte vastă; orice vindecare din lumea materială devine posibilă datorită impulsurilor sale directe.     
Un alt Principe Ocrotitor, care se îngrijeşte îndeaproape de oameni, este Îngerul Morţii. Departe de a fi acel înspăimântător Schelet cu coasa, Îngerul Morţii este o fiinţă angelică de o mare frumuseţe şi de o mare blândeţe, care-i vizitează pe oameni, nu numai în momentul morţii, ci şi în timpul existenţei încarnate. Nu de puţin ori, Îngerul Morţii a putut fi observat şi în alte condiţii decât la decesul unui om. Îngerul Morţii este prezent, desigur, la decesul tuturor oamenilor, îngrijindu-se ca oamenii să realizeze cât mai lin trecerea de la stadiul încarnat la cel decorporat, mângâindu-i cu sfaturi şoptite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.