vineri, 12 mai 2017

Directii de analiza


Structura aurică umană nu poate fi înţeleasă cu adevărat decât dacă este raportată la structura cosmosului spiritual. Înţelegerea structurii aurice a omului doar ca element de sine stătător, ca şi cum nu ar fi în conexiune cu mediul înconjurător sau cu fiinţele cu care omul intră în contact, nu poate oferi decât o cunoaştere lipsită de orizont. Structura aurică umană este în interconexiune cu tot ce există: cu planul material, cu natura, cu ceilalţi oameni, cu cosmosul spiritual, cu toate palierele Terrei aurica şi cu locuitorii ei, care, la fel ca şi omul, sunt cetăţeani ai cosmosului. Ea este influenţată şi inflenţează la rândul ei întregul sistem din care face parte. Omul este şi un element cosmic, nu doar unul material. 
Omul este un element cosmic integrat funcţional într-un Tot - Holosul - ce transcende aspectul material; în consecinţă, orice înţelegere a fiinţei umane ca sistem energetico-informaţional trebuie raportată, în măsura posibilităţilor, şi la aspectul spiritual al cosmosului. Omul este un cetăţean al cosmosului care include şi aspectul material, iar elementele sale componente - spirit, corp duh, suflet şi aură exterioară - sunt parte integrantă a cosmosului spiritual. De aceea, analiza structurii aurice umane nu trebuie redusă numai la ceea ce se petrece ia nivelul palierului material, ci, dimpotrivă, trebuie extinsă ia nivelul întregului cosmos.     
Foarte mulţi oameni acordă credit informaţiilor pur "tehnice" cu privire la structura aurică umană, dar nu conferă niciun fel de credit informaţiilor ce se referă la conexiunea omului cu cosmosul spiritual, pe care le consideră din start drept fantezii mistice sau, pur şi simplu, fabulaţii ştiinţifico-fantastice. Această categorie de oameni, datorită unei rezerve intelectualiste, acceptă cu multă uşurinţă informaţiile despre aura, dar, totodată, manifestă reticenţă faţă de informaţiile ce se referă la structura cosmosului spiritual şi, mai ales, faţă de informaţiile ce se referă la fiinţele umane, nonumane sau supraumane care îl populează. Această atitudine nu este, la urma urmei, decât rodul unei concepţii unilaterale. Cu riscul pe care un astfel de demers îl incumbă - chiar şi cu riscul de a-i deranja pe toţi cei îndrăgostiţi de aspectele materiale ale cosmosului, care consideră că aura umană este doar o emanaţie a trupului material - bazaţi fiind pe ceea ce poate constata Eugen prin clarvedere, am ales să dezvăluim în continuare raporturile structurii aurei umane atât cu aspectul material al lumii, cât şi cu aspectul spiritual şi cu locuitorii săi umani, nonumani sau supraumani.Astfel, în cele ce urmează, vom trece pe scurt în revistă aspectele principale ce rezultă atât din cercetarea directă a aurei umane, cât şi din explicaţiile lămuritoare primite de Eugen din lumea eterică. Evident, este vorba doar despre acele explicaţii ce pot fi analizate prin intermediul cunoaşterii actuale. Demersul în sine va fi orientat în două direcţii principale.     
Prima direcţie constă în analizarea conexiunilor aurice ce se stabilesc între structura energetico-informaţională umană şi structurile spirituale ale cosmosului - implicit, cu locuitorii săi umani, nonumani sau supraumani, care, la fel ca si omul, sunt cetăţeni ai cosmosului. 
A doua direcţie constă în analizarea conexiunilor aurice ce se stabilesc între structura energetico-informaţională a omului şi tot ce ţine de aspectul material al lumii: mediul înconjurător, natura, ceilalţi oameni. Pentru a aprofunda corect modul în care se produc conexiunile structurii energetico-informaţionale umane cu structurile spirituale ale cosmosului şi cu locuitorii săi umani, nonumani sau supraumani - şi, implicit, de a înţelege fiinţa umană ca element cosmic - ca cetăţean al cosmosului - şi nu doar ca element material; trebuie făcut un scurt ocol, pentru a lua în considerare ceea ce se spune în lumea eterică cu privire la structura cosmosului spiritual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.