duminică, 12 martie 2017

Siglele chakrelor



Chakrele  nu pot fi, asadar, activate  decat prin actiunea   Duhului   Sfant. Duhul Sfant atrage energia Kundalini, care "dormiteaza" la baza coloanei vertebrale. Activarea chakrelor nu se poate produce decat atunci cand omul este pregatit. Un om este "copt" abia in momentul in care a cucerit experiente de viata corespunzatoare, iar energia vitala cvadrupla a pus in stare de functiune toate chakrele pana la ajna, in mod progresiv, potrivit paradigmei evolutiei. Daca energia vitala cvadrupla a ajuns, progresiv, in ajna, inseamna ca omul in cauza a atins a sasea treapta a Scolii vietii, a trecut cele doua Praguri, iar corpul sau duh are o culoare albastra-indigo deschisa, cu irizari aurii-argintii.    
In momentul in care o chakra este activata sub actiunea Duhului Sfant, la interfata chakrei isi face aparitia o figura geometrica, pe care o putem denumi sigla. Astfel, in momentul in care se activeaza chakra muladhara, toate petalele se coloreaza in culorile lor specifice, iar din tija centrala a chakrei porneste o lumina subtire de culoare rosie, care formeaza un frumos patrulater de culoare rosie, care reprezinta sigla chakrei muladhara. In momentul in care se activeaza chakra svadistan, din tija centrala a chakrei apare o frumoasa lumina de culoare portocalie, cam de grosimea unui fir de par, care uneste toate cele sase petale ale chakrei, formand o stea cu sase colturi - sigla chakrei svadistan. In momentul in care se activeaza chakra manipura, din tija centrala a chakrei apare un fir luminos de culoare galbena  care uneste toate cele zece petale, formandu-se o stea in zece colturi, iar in interior un triunghi cu varful in jos - sigla chakrei manipura. In momentul in care se activeaza chakra anahata, o energie foarte subtire, luminoasa, de culoare aurie porneste din tija centrala, uneste varfurile celor douasprezece petale, formand o stea in douasprezece colturi, iar in interior se formeaza doua triunghiuri care se intretaie, unul cu varful in jos, celalalt cu varful in sus - sigla chakrei anahata. 
Mai intai se formeaza triunghiul cu varful in jos, apoi, chiar la mare distanta in timp, apare si triunghiul cu varful in sus. In momentul in care se activeaza chakra vishuddi, din tija centrala porneste o energie luminoasa de grosimea unui fir subtire, unind cele saisprezece petale intr-o stea stralucitoare - sigla chakrei vishuddi. In interior apare un triunghi cu varful in jos. In interiorul triunghiului se vede un nimb stralucitor. Cele sase sigle ale chakrelor au devenit, in timp, simboluri cu aplicatie universala. Totusi, simbolismul nu devine efectiv decat in momentul in care chakrele sunt activate prin actiunea Duhului Sfant. In momentul activarii chakrelor, oamenii cuceresc puterile miraculoase - siddhisurile - corespondente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.