joi, 30 martie 2017

Cele trei cai


Omul este liber sa aleaga.In functie de ceea ce alege prin exercitatea liberului arbitru, paseste pe o cale ori pe alta. Din punctul de vedere a structurii aurei umane, se poate vorbi despre trei cai principale.     
Prima cale este Calea evolutiva standard, paradigma evolutiei. 
A doua cale este calea orgoliului si a mandriei - Calea luciferica. 
A treia cale, aparuta doar de 2000 de ani, este Calea lui Iisus Hristos - Calea Iubirii. 
Fiecare dintre cele trei cai are mai multe etape si mai multe ramificatii. Prima este Calea evolutiva standard. In cadrul acestei cai, prin intermediul experientelor de viata, energia vitala urca de-a lungul Sushumnei, punand in functiune chakrele. Simultan, corpul duh devine din ce in ce mai elevat, urmand un proces de maturizare aurica. Treptat, dar foarte lent, omul trece prin cele cinci clase principale ale Scolii Vietii si peste cele doua Praguri, pana cand energia vitala se centreaza in chakra ajna. Evident, energia vitala se centreaza in chakra ajna abia dupa ce a pus in stare de functiune celelalte chakre. In momentul in care toate chakrele, de la muladhara la ajna, au fost puse in stare de functiune, se produ lini. Atras de Duhul Sfant, Kundalini activeaza toate chakrele de pe canalul Sushumna. Calea evolutiva standard a fost folosita in trecut, asa cum este folosita si in prezent de toti oamenii. Ea este insa extrem de inceata; omul are nevoie de foarte multe existente incarnate pentru a o strabate. Mai mult decat atat, omul nu este suficient de puternic pentru a rezista contra-actiunii fiintelor luciferice sau shaitanice,care-i doresc pieirea. Pentru oamenii care doresc sa urmeze Calea evolutiva standard, chiar si in cazul celor cu vointa puternica, exista multe reculuri evolutive si esecuri.     
Pe Calea evolutiva standard - care constituie paradigma evolutiei - procesele aurice se deruleaza foarte incet. De aceea, inca din timpurile stravechi, oamenii au pus la punct o serie de metode si tehnici de accelerare a paradigmei evolutive. Aceste metode si tehnici de autodesavarsire pot fi reunite sub titlul generic de Calea zeilor. Toate tehnicile initiatice - de la tehnicile folosite in antichitate, in Egipt, Sumer, Fenicia, Grecia, in cultura maya sau inca, la tehnicile de tip yoga - fac parte din Calea Zeilor.     Stravechea Cale a zeilor nu este o cale evolutiva noua, ci doar o accelerare a paradigmei standard de evolutie. Si, la fel ca orice accelerare a unui proces, Calea Zeilor presupune folosirea unor metode de initiere. Calea zeilor este insa aproape imposibil de strabatut pentru omul actual, care este structurat auric intr-un mod diferit fata de omul antecrestin. Inainte de intruparea lui Iisus Hristos, Calea zeilor se folosea cu ceva mai mult succes, dar nu cu un succes atat de mare precum se crede astazi. Calea zeilor a fost extrem de dificila in toate timpurile. Calea zeilor, folosita si de maestrii yoga, care presupune trezirea lui Kundalini si, implicit, activarea succesiva a tuturor chakrelor, fara a oscila intre stanga si dreapta, nu mai este posibila la omul modern datorita transformarilor aurice ireversibile petrecute acum 2000 de ani. 
De altfel, rezultatele la care au ajuns stramosii nostri nu sunt recomandabile pentru oamenii din epoca actuala. Initiatii din vechime au atins, intr-adevar, un nivel spiritual inalt si au dobandit puteri mari - siddhisuri - prin activarea succesiva a chakrelor, dar, in cele din urma, s-au poticnit in mersul lor evolutiv, punand in pericol Ordinea cosmica. Folosind in mod abuziv siddhisurile - puterile psiho-mentale si spirituale - initiatii din vechime au starnit riposta Puterilor cosmice, iar rezultatul a fost blocarea procesului evolutiv.     
Pe cea de-a doua cale evolutiva, Calea lui Lucifer, se avanta cei care, prin liberul arbitru, aleg egoismul si trufia. La persoanele care aleg aceasta cale, intra in functiune chakra din partea dreapta, chakra egoismului, de culoare maron. Baza de pornire a Caii luciferice este exacerbarea nesanatoasa a sexualitatii, indiferent sub ce forma. Exacerbarea nesanatoasa a sexualitatii este poarta de intrare spre cunoasterea intunecata, care presupune, in cele din urma, asuprirea celorlalti oameni si impunerea cu forta a propriilor reguli. Cunoasterea intunecata are la baza o iubire bolnava fata de ceilalti semeni si fata de sine. Din acest punct de vedere, se poate spune ca orice deviatie sexuala duce spre cunoasterea intunecata si, in final, spre punerea in functiune a chakrei maron, chakra lui Lucifer.     
A treia cale evolutiva este calea deschisa acum 2000 de ani de catre Iisus Hristos. Totusi, a treia cale evolutiva nu o anuleaza pe prima, Calea evolutiva standard, ci o implineste. Pe langa punerea succesiva in functiune a chakrelor de pe Sushumna, a treia cale evolutiva presupune formarea constienta a corpului haric al plaselor mesianice si activarea chakrei inimii, Shainiah; fiintele din lumea eterica spun ca, de doua mii de ani, orice alta cale este vorba in vant si pierdere de timp. A treia cale evolutiva poate fi numita SHAINIAH, Calea lui Iisus Hristos, care implica punerea in functiune, petala cu petala, a chakrei inimii. Dupa punerea in functiune, petala cu petala, se produce activarea chakrei inimii. In final se formeaza cea de-a doua linie divina. A doua linie divina se uneste cu prima linie divina chiar in chakra inimii. Prin linia divina nou formata, Iisus Hristos se uneste in om cu Dumnezeu Tatal.     Fiecareia dintre cele trei cai - Calea evolutiva standard, Calea intunecata si Calea lui Iisus Hristos - ii corespunde un anumit tip de cunoastere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.