duminică, 12 martie 2017

Actiunea Duhului Sfant


Energia Kundalini nu se trezeste insa cu de la sine putere: ea urca pe canalul Sushumna doar datorita faptului ca este atrasa de o alta energie, mult mai puternica. Aceasta energie este DUHUL SFANT. Duhul Sfant, al treilea aspect al Trinitatii, este singura forta din cosmos care-l poate atrage pe Kundalini. Duhul Sfant apare abia in momentul in care, in mod natural, omul este pregatit pentru a-l primi.Intr-o fractiune de secunda, sub forma unei limbi de foc de culoare rosie, Duhul Sfant se centreaza deasupra crestetului omului, il trezeste pe Kundalini si-l ridica incet prin Sushumna. Atras fiind de Duhul Sfant, Kundalini urca incet de-a lungul canalului de un milimetru grosime din interiorul Sushumnei. Acest canal subtire - denumit Citrini de misticii indieni - este cel prin care circula, la omul normal, energia vitala specifica planului cuantic al spiritului.   Desigur, trezirea lui Kundalini sub actiunea Duhului Sfant se produce numai in cazul in care energia vitala urcase anterior pana la ajna chakra. In momentul de apogeu al procesului, imediat dupa ce s-a centrat in ajna, energia vitala se retrage foarte rapid din toate structurile aurice, de pe toate nadisurile si din toate chakrele, iar omul pare a se "stinge": la nivelul aurei sale nu se vede nici un fel de lumina. Daca, in mod obisnuit, omul apare luminat feeric de energiile multicolore ce-l brazdeaza neincetat, de stralucirea chakrelor sau a corpurilor aurice - fiecare componenta aurica, fiecare nadis, chakra sau energie posedand luminozitatea sa specifica - in momentul retragerii energiei vitale, totul este stins. Omul este ca un mare oras in pana de curent electric: nimic nu lumineaza, nimic nu este luminat. Totul este tacere, totul este cuprins de linistea premergatoare exploziei luminoase generate de urcarea lui Kundalini. Procesul trezirii lui Kundalini sub actiunea Duhului Sfant se produce fulgerator. Imediat dupa retragerea energiei vitale, deasupra crestetului capului, ceva mai sus de Sahasrara, sub forma unei energii stralucitoare de culoare rosie, ca o limba de foc, apare Duhul Sfant. Simultan, cu viteza fulgerului, prin canalul Citrini, situat in interiorul Sushumnei, isi face aparitia Kundalini. La inceput, intre Kundalini si Sfantul Duh se formeaza scurt-circuite asemanatoare cu cele produse la instalatiile de inalta tensiune. Foarte incet, atras de Sfantul Duh, Kundalini urca, activand toate chakrele de pe canalul Sushumna: muladhara, svadistan, manipura, anahata, vishuddi, ajna. In momentul in care ajunge in ajna, Kundalini se intalneste cu Sfantul Duh, formand o unitate.
In concluzie, iluminarea nu se produce de jos, ci de sus, de la Duhul Sfant, care are rolul de a atrage energia Kundalini. Singur, fara aportul Duhului Sfant, care este cea mai puternica energie existenta in cosmos, Kundalini nu are de ce sa fie trezit. Kundalini trebuie trezit numai prin intermediul Duhului Sfant, care vine din inalt. Acest proces nu prea are loc in lumea noastra, a oamenilor "normali". Ea nu se produce nici in lumea yoghinilor, datorita faptului ca, in era noastra, fiinta umana nu mai poate evolua doar prin pozitii corporale, exercitii respiratorii, procedee de concentrare, meditatie, contemplatie etc, fara o evolutie corespunzatoare a moralitatii. In cazul practicarii tehnicilor yoga, unele petale ale unor chakre pot fi, intr-adevar, "pacalite" sa se activeze prin meditatie sau prin rostirea neincetata a unor mantrasuri - care nu sunt altceva decat sinonimele sonore ale "zgomotului de fond" produs de respectivele petale. Desi se activeaza, petalele chakrelor nu pot insa determina ridicarea energiei vitale, iar acest fapt se datoreaza faptului ca, de 2000 de ani, energia vitala cvadrupla este tinuta in frau de catre energia vitala a sufletului.  Daca, anterior acestui eveniment epocal, crucial in istoria umanitatii si a Terrei Aurica care a fost incarnarea lui Iisus Hristos in lumea oamenilor, Kundalini putea fi trezit prin tehnici meditative, mantrasuri, formule rituale, tehnici de yoga etc,in era crestina acest fapt nu mai este posibil. Acesta este si motivul pentru care, in ziua de astazi, niciun practicant al tehnicilor yoga nu se poate lauda cu trezirea lui Kundalini inainte de vreme, oricat efort ar depune in acest sens. Singurele persoane care, teoretic, astazi, ar mai putea realiza o astfel de performanta sunt doar cativa mistici hindusi - jivanmukti - care, probabil, erau deja treziti in existentele anterioare erei crestine si care finalizeaza, in decursul existentei prezente, ceea ce au inceput candva. Ei insa nu apartin procesului evolutiv actual, facand parte dintr-o alta generatie evolutiva, dintr-un alt val de incarnari, val ce este pe cale de a se stinge.     
Pentru omul actualului val evolutiv, omul celei de-a patra generatii, problema se pune in mod diferit. Nu mai este posibila trezirea lui Kundalini in afara procesului evolutiv standard prin care trebuie sa treaca toti oamenii, dupa cum nu mai este posibila activarea unor chakre prin repetarea unor mantrasuri. Aici se impune o constatare: la sedintele de yoga organizate astazi in diferite locuri, sub indrumarea unor guru, au putut fi remarcati prin clarvedere de catre Eugen multi oameni, destul de modesti ca nivel evolutiv - unii nedepasind nivelul portocaliu 4-5 al corpului duh - care exerseaza asane, mudre, pranayama sau mantre, prin care incearca sa-si activeze anumite chakre sau sa-l trezeasca pe Kundalini.     
Uimitor este faptul ca chakrele pe care doresc sa le activeze acesti practicanti ocazionali ai tehnicilor yoga, nu sunt nici macar in stare optima de functionare. In consecinta, toti acesti practicanti nu fac altceva decat sa-si perturbe serios structura aurica. Orice perturbare aurica produsa la nivelul corpurilor aurice se repercuteaza asupra corpului duh. Perturbarile aurice produse de astfel de exercitii pot urmari practicantii mai multe vieti de acum inainte. Cat despre activarea chakrelor sau despre iluminare, nici nu poate fi vorba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.