sâmbătă, 4 martie 2017

Principiul termometrului


 Omul este un sistem format din patru subsisteme distincte: subsistemul spiritului, subsistemul corpului duh, subsistemul sufletului si subsistemul corpurilor aurice derivate (corpul emotional, corpul astral, corpul mental inferior etc). Evident, baza functionarii acestor subsisteme in planul material este trupul.     Fiecare subsistem este situat pe cate un nivel cuantic distinct; astfel se poate vorbi despre patru niveluri cuantice: nivelul cuantic al spiritului, nivelul cuantic al corpului duh, nivelul cuantic al sufletului, nivelul cuantic al corpului eteric si al aurei exterioare.     Desi exista relatii stricte de interactiune intre cele patru subsisteme ce compun omul, fiecare evolueaza oarecum independent, in propriul sau registru evolutiv. Intre toate subsistemele exista, fara nicio indoiala, relatii de conexiune si de interconditionare, dar, in ansamblu, fiecare se manifesta independent, potrivit naturii sale, pe propriul sau plan cuantic.Spiritul are propriul sau nivel de evolutie. La fel, corpul duh are nivelul sau specific de evolutie. Sufletul, corpul eteric interior si corpurile aurei exterioare au, fiecare, nivelul propriu de evolutie.Cele patru subsisteme se manifesta prin patru tipuri de energii vitale, care circula pe canalul Sushumna, pornind din zona sacrala, acolo unde cele patru planuri cuantice se intrepatrund intr-un spatiu de cativa milimetri, formand o plasa asemanatoare filamantului unui bec. Fiecare dintre cele patru tipuri de energie vitala urca pe Sushumna, alimentand in mod progresiv chakrele principale si chakrele secundare.     
Se poate astfel vorbi despre patru tipuri principale de energie vitala, fiecare cu caracteristicile proprii: energia vitala a spiritului, energia vitala a corpului duh, energia vitala a sufletului si energia vitala a corpurilor aurice derivate. Nivelul evolutiv al fiecarui subsistem poate fi cercetat prin clarvedere de catre Eugen, urmarind modul in care energia vitala specifica urca pe canalul Sushumna.                     Primul subsistem este cel al spiritului, iar ridicarea energiei vitale a planului cuantic respectiv pe Sushumna nu indica altceva decat nivelul evolutiv atins de spiritul omului. Al doilea subsistem este cel al corpului duh, iar ridicarea energiei vitale a planului cuantic respectiv indica nivelul evolutiv atins de acesta. Al treilea subsistem este cel al sufletului; ridicarea energiei vitale a planului cuantic respectiv pe Sushumna indica nivelul evolutiv atins de suflet. Al patrulea subsistem este cel al corpului eteric si, implicit, al aurei exterioare. Energia vitala a a planului cuantic respectiv indica nivelul evolutiv atins de corpul eteric si de corpurile exterioare. Evolutia omului, mai precis stabilirea nivelului evolutiv al unui om, poate fi cercetata prin clarvedere de catre Eugen, prin urmarirea nivelului de urcare a celor patru tipuri de energii vitale, care circula prin cele patru canale din interiorul Sushumnei.  Modul de manifestare a celor patru tipuri de energii vitale si ridicarea lor prin cele patru canale ale Sushumnei nu inseamna altceva decat configurarea nivelului evolutiv uman.Pentru a folosi o comparatie cu ceea ce exista in lumea fizica, canalul Sushumna se aseamana cu un termometru. Nivelul de urcare a energiei vitale pe canalul Sushumna indica astfel "temperatura" interioara a omului, adica nivelul lui evolutiv.     
Candva, in trecut, structura aurica a omului era intrucatva diferita de cea actuala, iar cele patru tipuri de energii vitale se manifestau independent. Fiecare tip de energie vitala se ridica pe canalul Sushumna, in functie de nivelul evolutiv propriu.La omul actual,spre deosebire de omul din trecut, cele patru tipuri de energie vitala urca simultan, prin inductie, pe canalul Sushumna. La omul actual, energia vitala a sufletului tine in frau celelalte trei tipuri de energie vitala (a spiritului, a corpului duh si a corpurilor aurice derivate). Astfel, se poate vorbi despre o rezultanta vectoriala evolutiva (dupa Principiul descompunerii vectorilor din fizica), data de nivelul de urcare simultana a celor patru tipuri de energii, care indica nivelul general de evolutie. Acest mod de manifestare a energiei vitale este ceea ce vom numi mai departe a fi principiul evolutiv al termometrului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.