luni, 6 februarie 2017

Pretul rascumpararii


Cele afirmate anterior reprezinta o expunere foarte sumara a unor informatii primite de la fiintele cu care Eugen a dialogat in lumea eterica. Astfel de informatii au fost exprimate, intr-o forma sau alta, si de vechile mituri ale umanitatii, care nu sunt doar simple creatii mito-poetice, asa cum, adesea, se spune astazi. De altfel, aspectele principale ce privesc fiinta umana - precum existenta de dincolo de moarte, karma si reincarnarea - nu pot fi intelese cu adevarat decat daca sunt raportate la evenimentele cu impact deosebit asupra destinului colectiv, petrecute in trecutul umanitatii. Toate evenimentele trecutului si-au lasat amprenta asupra structurii aurice a fiintei umane. In consecinta, ele pot fi detectate prin clarvedere de catre Eugen. Pentru a exemplifica cat mai clar modul in care evenimentele trecutului sunt reflectate la nivelul structurii aurei, vom alege un exemplu care ilustreaza modul in care se prezinta un sigiliu karmic si stelutele situate in interior. 
Sa prespunem ca avem de-a face cu un om care, in existenta actuala, desfasurata la sfarsitul secolului XX si inceputul secolului XXI din Era crestina, are corpul duh de culoare aurie. Cercetarea sigiliile karmice ale acestui om, releva faptul ca, in mijlocul tuturor stelutelor, care sunt dispuse pe trei cercuri concentrice, se afla o steluta luminoasa, cu o stralucire mult mai intensa decat toate celelalte. Aceasta este steluta dintai. In afara stelutei dintai, dar si in afara ultimei stelute insuficient configurata - ultima steluta reprezinta incarnarea prezenta -pe cele trei cercuri concentrice pot fi numarate 38 de stelute. Aceasta inseamna ca acel om a avut 38 de reincarnari. Stelutele sunt asemanatoare ledurilor folosite in electrotehnica; fiecare led emite propria sa culoare, propriul sau sunet, propriul sau miros. Unele leduri-stelute emit culori mai intunecate, alte leduri-stelute emit culori mai deschise. Cercetand culoarea, sunetul si mirosul fiecarui led-steluta in parte, Eugen poate estima calitatea morala a omului in respectiva incarnare, in functie de cele trei sisteme de referinta: legile divine, relatiile de familie, relatiile cu semenii. Fiecare culoare emisa de o steluta are o semnificatie precisa, iar interpretarea ansamblului poate oferi informatii pretioase cu privire la ceea ce a facut omul in respectiva existenta. Din cele 38 de incarnari insirate de-a lungul celor trei cercuri concentrice, 7 nu pot fi luate in calcul, fiind prea sterse,semn ca in acele incarnari individul respectiv a murit la o varsta frageda, astfel ca nu a putut acumula experiente de viata. 
Din totalul celor 38 de incarnari, 30 s-au desfasurat pana la inceputul Erei crestine, iar ultimile 8 dupa aceea. Dintre cele 30 de incarnari scurse de la marea stergere pana la inceputul Erei crestine, 5 incarnari au fost ratate, datorita probabil unor morti premature,iar dupa inceputul Erei crestine doar 2 incarnari au fost ratate. Cercetand cele 38 de stelute, care indica existentele anterioare ale omului din exemplul citat, Eugen a putut observa cum, din punct de vedere coloristic, incepand cu a 2-a pana la a 28-a, stelutele-incarnari au devenit din ce in ce mai intunecate, semn ca omul avea toate sansele de se ingropa definitiv in mlastina propriilor sale greseli existentiale. Aceasta inseamna ca omul in cauza, la fel ca si umanitatea in ansamblu, a continuat - este drept ca nu chiar in modul galopant ca in perioada anterioara - acelasi traseu evolutiv defectuos. Daca omul ar fi continuat sa se comporte in acest fel, s-ar fi scufundat iremediabil in mlastina erorii. La fel ca si umanitatea in ansamblu, omul respectiv avea toate sansele de a fi eliminat definitiv de pe scena lumii. La nivelul istoriei umanitatii, in perioada de timp corespunzatoare incarnarii cu numarul 30 a omului din cazul citat, cantitatea de noxe karmice se acumulase atat de mult, incat trebuia, potrivit legilor cosmice, sa se produca un deznodamant tragic: o catastrofa terestra ingrozitoare, in decursul careia umanitatea avea sa fie maturata de pe scena evolutiva. 
Dupa cum se afirma in lumea eterica, in acea perioada, care corespunde din punct de vedere istoric cu inceputul Erei crestine, undeva, in ceruri, s-a pus dramatica intrebare: ce este de facut ? Revenind la cercetarea sigiliilor karmice ale omului din cazul citat, se poate remarca o modificare semnificativa a culorilor emise de stelute, incepand cu a 31-a incarnare. Petele intunecate ce invaluie stelutele tind treptat sa se deschida la culoare si sa devina mai luminoase incepand cu cea de-a 31 -a incarnare. Totusi, elevarea coloristica nu se datoreaza omului respectiv si efortului sau constient catre mai bine. Elevarea coloristica a stelutelor-incarnari se datoreaza influentei globale a lui Iisus Hristos, ceea ce inseamna ca existenta cu numarul 31 a respectivei persoane s-a produs la scurt timp dupa Crucificarea, Moartea, Invierea si Inaltarea lui Iisus Hristos. Afirmatiile cu privire la omul al carui corp duh are in prezenta existenta culoarea aurie - care este doar un caz printre multe altele - sunt valabile pentru toti oamenii. Astfel, in urma analizei multor cazuri cercetate prin clarvedere de catre Eugen, se impune o concluzie fundamentala: inainte de Era crestina, in perioada care urma mortii fizice, in lumea de dincolo, omul nu era capabil sa constientizeze decat foarte putin ca, in existenta materiala, a comis o greseala; drept urmare, a repetat-o si in existenta urmatoare. Daca lucrurile ar fi continuat in acest mod, omul s-ar fi scufundat definitiv in mlastina slabiciunii, a viciului si a nedreptatii si nu ar fi existat nicio forta care sa-l scoata de acolo. In perioada anterioara Erei crestine, Ingerii Veghetori si toti Fiii Luminii incercau sa ajute oamenii, dar caderea intrecuse chiar si cele mai pesimiste asteptari. Modificarea culorii si luminozitatii stelutelor-incarnari, incepand cu incarnarile desfasurate in Era crestina, indica faptul ca umanitatea a intrat sub ocrotirea directa a lui Iisus Hristos. Prin activitatea neincetata a lui Iisus Hristos, fiecare om, la fel ca umanitatea in ansamblu, a cunoscut un proces de maturizare aurica si, implicit, de evolutie morala. In urma evenimentelor petrecute acum 2000 de ani, omul vechi s-a transformat radical, devenind omul nou.
Asadar, nu fiinta umana, singura, a realizat turul de forta al evolutiei personale, remarcat in modificarea benefica a culorilor emise de stelute, ci Fiinta care i-a venit in ajutor pentru a o determina sa nu se mai piarda in hatisurile existentei materiale. Fiinta care a venit in ajutorul omului este Iisus Hristos. Omul nu poate evolua de unul singur, iar daca se incapataneaza sa evolueze singur intampina dificultati coplesitoare. Prin Rastignirea, Crucificarea, Moartea, Invierea si Inaltarea la cer, Iisus Hristos a platit Pretul, pentru ca toti oamenii sa se poata elibera sau, mai corect spus, sa se poata mantui. Astfel, de doua mii de ani, umanitatea are in persoana lui Iisus Hristos pe Mantuitorul care a platit Pretul Mantuirii. Ca urmare a evenimentelor petrecute in plan terestru acum 2000 de ani - Crucificarea, Moartea, Invierea si Inaltarea Fiului lui Dumnezeu - umanitatea a intrat sub directa Sa ocrotire. Prin intermediul Jerfei pe cruce, Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a devenit Parintele si Ocrotitorul direct al intregii umanitati. El a devenit Domnul tuturor sufletelor din Terra aurica. Prin Jertfa Sa, Iisus Hristos a rascumparat sufletele (sufletele, ca elemente aurice) tuturor oamenilor. Pentru a intra in fluxul mantuirii, omul trebuie sa se deschida, atat auric, cat si sufleteste. Din punct de vedere auric, omul este un circuit oscilant deschis, care receptioneaza si emite energie, informatie si substanta. Din pacate, de-a lungul timpului, in incarnari repetate, datorita acumularii noxelor energetico-informationale - karma - omul s-a inchis progresiv, astfel ca nu mai poate primi ceea ce cosmosul si structurile sale ii ofera. Astfel, pentru om a devenit necesara atat o noua deschidere aurica, cat si o noua deschidere sufleteasca. 
Noua deschidere aurica a omului are loc putin dupa nasterea sa in lumea fizica, printr-un eveniment caruia nu i se mai acorda prea multe semnificatii: botezul crestin. Prin botezul crestin, omul se pune, auric, sub influenta protectoare a lui Iisus Hristos. 
In schimb, deschiderea sufleteasca se produce in momentul in care omul il recunoaste liber consimtit, constient, pe Iisus Hristos drept Ocrotitorul suprem. Biserica crestina foloseste termenul de Mantuitor. Ulterior, prin rugaciune sau prin rostirea Numelui Sau, omul intareste necesitatea recunoasterii lui Iisus Hristos drept Ocrotitorul suprem al tuturor fiintelor umane, care traiesc atat in lumea materiala, cat si in intreaga Terra Aurica. Prin rostirea repetata a Numelui lui Iisus Hristos ori prin rugaciune se activeaza corpul haric al plaselor mesianice, iar omul se pune sub protectia lui Iisus Hristos. Simultan se formeaza chakra iubirii, Shainiah, chakra situata in dreptul inimii fizice. Prin Shainiah se face legatura dintre Iisus Hristos si Dumnezeu Tatal. Prin rostirea Numelui Sau ori prin rugaciune, care inseamna mai mult decat simpla recunoastere teoretica a lui Iisus Hristos ca Prieten, Ocrotitor si Mantuitor, omul intelege ca trebuie sa se conformeze invataturilor Marelui Model. In momentul in care se conformeaza nu numai in vorba, ci si in fapta invataturilor lui Iisus Hristos, substanta sufleteasca se modifica, iar omul constientizeaza acel indemn, atat de putin inteles, din Evanghelie: "Lasa pe mama ta, pe tatal tau, pe fratii tai si urmeaza-Ma". 
Din pacate, conceptiile actuale il situeaza pe Iisus Hristos undeva, departe, intr-un cer inaccesibil, rupandu-l de oameni si de existenta cotidiana - unde este atata nevoie de El. In virtutea unei asemenea conceptii, rugaciunea pare ceva deplasat si gratuit, daca nu total iluzoriu, caci, la urma urmei, nu te poate auzi nimeni. Conceptiile - sa le numim spiritualiste - actuale afirma la unison ca, dupa moarte, oamenii merg intr-un loc/stare/spatiu, in care salasluiesc ca spirite decorporate pana la o noua incarnare sau, eventual, pana la Marea Judecata. Aceleasi conceptii refuza insa aceasta posibilitate unei Fiinte foarte inalte precum este Iisus Hristos. Pentru a desemna locul in care se afla actualmente Iisus Hristos se folosesc doar termeni echivoci, precum "cer", "rai", "la dreapta Tatalui". 
Fara indoiala, singurei Fiinte care este in acelasi timp om si Dumnezeu nu i se poate atribui destinul post-mortem al unui om,dar aceasta nu inseamna ca trebuie respinsa ideea Prezentei Sale intr-un anumit palier al cosmosului spiritual. Cercetarea lui Eugen prin clarvedere confirma faptul ca Iisus Hristos se manifesta in prezentul continuu, de unde calauzeste in mod concret umanitatea. Acesta este motivul pentru care Fiul lui Dumnezeu nu este undeva departe, intr-un "cer" inaccesibil, imposibil de atins, foarte departat de oameni. Faptul ca lumea eterica este locul prezentei continue a lui Iisus Hristos, nu inseamna ca Iisus Hristos se manifesta numai in lumea eterica. Iisus Hristos este singura fiinta care se poate manifesta "in sapte planuri cuantice, in sapte timpuri si in sapte perioade", astfel incat expresia "la dreapta Tatalui", cel putin in context, indica de fapt doar pozitia sa ierarhica in cosmos. 
Iisus Hristos se afla simultan "la dreapta Tatalui", in lumea eterica si in toate celelalte planuri cuantice, perioade si timpuri. Iisus Hristos se opune atat la nivelul auric-microcosmic, cat si la nivelul macrocosmic, tentativelor fiintelor luciferice sau shaitanice de a distruge omul. Fara activitatea Sa, omul ar fi cazut demult prada fortelor potrivnice ce cauta din rasputeri sa-1 elimine de pe scena evolutiei. 
Exista o lupta dramatica pentru fiecare fapta, pentru fiecare om,pentru fiecare suflet. Lupta se da la toate nivelurile Terrei aurica. La aceasta lupta participa toti Fiii Flacarii. FORTA CONTRA FORTA, lupta perpetuua intre FORTELE cosmice, se da atat la nivelul macrocosmosului, cat si la nivelul microcosmosului. Lupta dintre moralitate si imoralitate se desfasoara cu armele si cu suporturile existente in lumea materiala, prin oameni. In lumea materiala, unii oameni indeamna fatis la crima, talharie, prostitutie sau adulter; toate acesta sunt, in cele din urma, rodul influentelor fiintele luciferice. Altii indeamna la echilibru si la normalitate, la respectarea regulilor morale, iar aceasta se realizeaza prin activitatea lui Iisus Hristos si a Fiilor Luminii. Lucifer si fiintele rebele urmaresc caderea umanitatii si discreditarea totala si definitiva a spitei umane in fata lui Dumnezeu, numit in lumea eterica HAUTI. In final, fiintele luciferice urmaresc distrugerea totala a umanitatii pentru "a fi la fel ca la inceputuri", cand, afirma ele, "HAUTI ne iubea pe noi cel mai mult..." 
Iisus Hristos urmareste desavarsirea rapida a evolutiei omului, prin dezvoltarea nivelului vectorial evolutiv de la o existenta incarnata la alta sau, cu alte cuvinte, trezirea si manifestarea deplina a spiritului. Fiind aici si acum, in prezentul continuu, Iisus Hristos sufera pentru toate faptele rele si pentru toate erorile noastre, iar acea frumoasa rugaciune crestina, care incepe prin formula "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, iarta-ma caci prin pacatele mele eu Te-am rastignit", s-ar putea sa contina mai mult adevar decat suntem pregatiti sa acceptam... Influenta lui Iisus Hristos de acum 2000 de ani a facut sa nu se mai poata vorbi despre o evolutie individuala, ci despre o evolutie colectiva, realizata prin Thent-Thint 3 Si Bemol, in care comuniunea aurica, sufleteasca si spirituala intre oameni reprezinta motorul principal. 
Astfel, crestinismul nu este o simpla poveste, buna de spus copiilor iarna, la gura sobei, in care este narata povestea unui barbat inalt si frumos care a fost rastignit pe nedrept acum 2000 de ani; ci este un fapt de viata actual, prezent, vital, a carui poveste, la fel de frumoasa, se spune, secunda de secunda, de doua mii de ani si se va spune atata timp cat va exista Terra Aurica. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.