luni, 6 februarie 2017

Perspectiva planurilor cuantice


La omul incarnat, primul plan cuantic, planul cuantic al spiritului se prezinta ca o felie de spatiu lata de aproximativ 15 centimetri si lunga de aproape 2,50 metri. Planul cuantic al spiritului este alcatuit dintr-o lumina argintie foarte clara. Privit de aproape, planul cuantic al spiritului il "incalzeste" pe clarvazator, iar daca acesta incearca sa-l priveasca prea mult timp, exista pericolul real de a-i afecta privirea. Planul cuantic al spiritului emite un miros continuu, floral, care nu exista nicaieri in lumea fizica. De asemenea, emite un sunet continuu, pe nenumarate tonuri, asemanator vocalei AAA... rostita neincetat de sute de voci. Trebuie remarcat faptul ca spiritul propriu-zis nu face parte din planul cuantic respectiv. Spiritul, ca manifestare a lui Dumnezeu, este situat dincolo de dincolo, in afara manifestarii cosmosului. Ca vechime, planul cuantic al spiritului (aici nu este vorba despre spirit ca element al structurii umane, ci despre planul cuantic) transcende tot ce se afla in Terra aurica. Planul cuantic al spiritului este planul cuantic primordial, planul Lumii divine, in care, candva, a avut loc Creatia. De fapt, Planul divin este planul in care se poate percepe Sunetul primordial, Cuvantul dintru inceputuri, care a creat tot ce exista. Din punctul de vedere al fiintelor din lumea eterica, planul cuantic al spiritului este SINGURUL VIU. DUMNEZEU este SINGURUL VIU, iar creatia Sa directa, SPIRITUL OMULUI este singura creatie VIE. Spiritul omului este rezultatul creatiei primordiale a DOMNULUI LUMILOR prin CUVANTUL DINTRU INCEPUTURI. Tot restul - toate lumile si tot ce exista in aceste lumi - este o reflectare, o imagine, o creatie derivata. Tot restul este, intr-un fel, maya - o iluzie. Planul cuantic al spiritului este, asadar, singurul element care emite cu adevarat lumina proprie. El transmite aceasta lumina tuturor celorlalte planuri cuantice. Omul, ca fiinta, exista datorita faptului ca, prin intermediul Creatiei dintru inceputuri, in planul cuantic primordial, Domnul Lumilor a creat spiritul. Nu trebuie totusi pierduta din vedere distinctia fundamentala intre planul cuantic - vizibil clarvazatorului ca o felie de "spatiu" - si spiritul propriu-zis. 
Intre ele exista o diferenta energetico-informationala foarte mare - de culoare, luminozitate, sunet si miros. La randul lor, invelisul spiritului si corpul cauzal poseda propriile planuri cuantice. Pentru a simplifica lucrurile, dar si datorita faptului ca sunt foarte apropiate, inglobam spiritul, invelisul sau si corpul cauzal in primul plan cuantic. La omul incarnat, al doilea plan cuantic, planul cuantic al corpului duh se prezinta ca o fereastra de lumina de forma unui acvariu cilindric, groasa de aproximativ 45 centimetri si lunga de 2,5 metri. Al doilea plan cuantic pare a se suprapune peste planul cuantic al spiritului. Planul cuantic al corpului duh are culoarea albastra, foarte clara. Emite un parfum floral delicat, asemanator florilor intalnite in planul astral al cosmosului. Totusi, parfumul floral al planului cuantic al corpului duh este mereu altul, schimbandu-se mereu. El emite un sunet continuu, care se percepe pe mai multe tonuri, asemanator vocalei EEE... rostita pe mai multe voci, la nesfarsit. Despre acest plan cuantic, Ingerii Veghetori, care furnizeaza multe din explicatiile prezente in aceasta carte prin intermediul lui Eugen, afirma ca " este necreat". Planul cuantic al corpului duh emite un fel de caldura. Nu este totusi vorba despre o caldura calorica, ci despre o stare asemanatoare caldurii sufletesti. De fapt, exista o variatie de caldura; uneori caldura este mai intensa, alteori este normala. Planul cuantic al corpului duh are o vechime extrem de mare. La fel ca si in cazul spiritului, in "felia de spatiu" de forma cilindrica a acestui plan cuantic "pluteste" corpul duh. Si in cazul corpului duh, comparatia cu embrionul uman ce "pluteste" in lichidul amniotic se impune de la sine. Tot la acest nivel cuantic se afla si linia divina. La omul incarnat, intre planul cuantic propriu-zis si corpul duh exista o semnificativa diferenta de rezonanta energetico-informationala. 
Al treilea plan cuantic, planul cuantic al sufletului, este vizibil celei de-a doua vederi a lui Eugen ca o fereastra de lumina, de forma unui acvariu cilindric cu grosimea de 1 metru si cu lungimea de 2,5 metri. Are o culoare roz-trandafirie extrem de clara. Planul cuantic sufletesc emite, la nesfarsit, pe mai multe voci, vocala OOO... Emana un miros puternic de trandafiri. Planul cuantic al sufletului emite o anumita raceala si, mai ales, o acuta teama de moarte. Teama de moarte este specifica personalitatii, care se manifesta doar in decursul unei singure vieti. Teama de moarte este prezenta la fiecare om, pe toata durata vietii, ca o senzatie subconstienta. In fond, sufletul, care da constiinta de veghe, este un element muritor, caci dispare la scurt timp dupa moartea trupului material. Constiinta mortii si teama de moarte sunt generate de suflet, care, s-ar putea spune, are toate motivele pentru a le manifesta. Sufletul este muritor; el moare la scurt timp dupa incetarea functiilor vitale ale trupului. Sufletul se formeaza in timpul gestatiei intrauterine. La sfarsitul unei existente in lumea materiala, sufletul moare, dar informatiile de baza sunt resorbite in corpul duh, care le "proceseaza". 
Al patrulea plan cuantic este cel al corpului eteric interior, care corespunde lumii eterice. Corpul eteric interior reprezinta patternul energetico-informational pe care este constituit corpul material. Corpul eteric interior pare a "pluti"- iarasi folosim cuvinte imprumutate din limbajul curent, singurele care pot desemna o asemenea stare de fapt - in planul sau cuantic, precum embrionul uman pluteste in lichidul amniotic. Dupa planul cuantic eteric, urmeaza planul material - ceea ce stiinta moderna numeste prin sintagma "continuumul spatio-temporal 3+1". 
In planul material, omul se manifesta in trup fizic. Se poate spune ca, intrucatva, trupul material este rezultatul final al functionarii celorlalte niveluri cuantice. Cu alte cuvinte, cei ce afirma ca omul reprezinta coroana creatiei nu se inseala decat, poate, in ceea ce priveste perspectiva. Corpul material este, cu adevarat, coroana creatiei intrucat la formarea sa concura forte si energii provenite de pe toate celelalte niveluri cuantice. La formarea trupului material participa cele mai puternice forte ale cosmosului, trupul fiind cel mai perfect element constitutiv al fiintei omenesti. Manifestandu-se in lumea materiala, trupul este supus legilor fizice cunoscute. Principala consecinta a acestui fapt este degradarea sa continua. Degradarea trupului material se datoreaza actiunii legii entropiei, adica tendintei naturale a oricarui sistem biologic viu de a se descompune. La randul sau, corpul eteric interior este anentropic; el se opune mereu tendintei naturale spre entropie a trupului material. Cu toata aceasta opozitie, rezultatul este invariabil: uzura continua, imbatranirea si, in final, moartea trupului material. Aici se impune o precizare: corpul eteric interior face parte din planul cuantic eteric - al patrulea plan cuantic, care este substratul manifestarii lumii materiale - iar corpul eteric exterior face parte din al cincilea plan cuantic - planul cuantic al aurei. Intr-un fel, daca am dori sa facem o raportare la ceea ce se cunoaste actualmente prin prisma realismului industrial, planul material este planul in care functioneaza legile newtoniene ale fizicii. In schimb, planul eteric pare sa fie planul in care functioneaza legile fizicii cuantice; in planul cuantic eteric spatiul, timpul si miscarea au coordonate asemanatoare cu cele demonstrate de fizica cuantica cu privire la particulele subatomice. 
Al cincelea plan cuantic, planul cuantic al aurei exterioare, contine toate corpurile aurice exterioare: corpul eteric exterior, corpul emotional, corpul mental inferior, corpul astral, corpul mental superior, corpul spiritual. Planul cuantic al aurei exterioare are dimensiuni diferite de la o persoana la alta, in functie de nivelul de evolutie atins. El apare ca un cilindru de lumina, ale carui dimensiuni pot fi cuprinse intre 3 metri, in cazul unui om normal, si 30 de metri sau mai mult, in cazul persoanelor care practica tehnici de autoimbunatatire sau in cazul persoanelor evoluate. Planul cuantic al aurei exterioare este impartit in mai multe subdiviziuni cuantice. Fiecare corp al aurei exterioare - eteric exterior, emotional, astral, mental etc - subzista in propria sa subdiviziune cuantica; corpurile aurei exterioare se manifesta in concordanta cu caracteristicile definitorii ale subdiviziunii din care fac parte. 
De  exemplu, planul cuantic de care apartine corpul eteric exterior este doar o subdiviziune a celui de-al cincelea plan cuantic. Pentru scopul propus, in cele ce urmeaza vom vorbi totusi despre planul cuantic al aurei ca despre un tot unitar, facand abstractie de subdiviziunile din care este format. Planul cuantic al aurei exterioare este alcatuit dintr-o lumina de culoare rosie. Corpurile aurice exterioare "plutesc" in planul cuantic, precum intr-un acvariu de forma cilindrica. Privit de aproape, acvariul cilindric al acestui plan cuantic provoaca o senzatie asemanatoare cu cea produsa de bulele iesite din apa minerala carbogazoasa. Dupa cum s-a mentionat, percepute prin intermediul simtului vechimii, corpurile aurice exterioare - emotional, astral, mental etc - indica foarte clar perioada in care s-au format si au inceput sa se dezvolte in decursul evolutiei umane. Unii oameni au deja, pe deplin dezvoltate, toate elementele aurice, in timp ce altii le au dezvoltate incomplet. In ziua de astazi, multi oameni nu au un corp mental superior si, mai ales, un corp spiritual. Cu toate acestea, la toti oamenii exista deja subplanurile cuantice ale acestor corpuri aurice. La cei ce inca nu si-au format un corp mental superior ori un corp spiritual, planurile cuantice sunt goale. Omul, in timpul unei existente incarnate, este in primul rand un suflet. Corpul duh si, cu atat mai putin, spiritul, nu se pot manifesta in timpul existentei incarnate in actualul stadiu de evolutie. In schimb, ele pot da anumite impulsuri elementului care asigura constiinta, constienta si cunoasterea de-a lungul unei singure incarnari: sufletul, care este personalitatea terestra. Acesta este si motivul pentru care fiecare om trebuie sa puna un accent deosebit pe educarea sufletului, acesta fiind principalul element care asigura evolutia individualitatii. La sfarsitul unei vieti in lumea materiala, toate informatiile continute in suflet se transfera corpului duh, care le metabolizeaza. La scurt timp dupa actul mortii, sufletul se dezintegreaza, dar corpul duh duce cu sine experientele dobandite de-a lungul unei existente intrupate. Structurarea aurica completa a fiintei umane faciliteaza sufletului - adica personalitatii terestre, care se dezvolta in perioada cuprinsa intre nastere si moarte - cunoasterea. Cu alte cuvinte, sufletul, datorita acestei intelepte organizari a fiintei umane, are posibilitatea de a cunoaste. Cunoasterea pe care o poate avea sufletul este indreptata in doua directii principale. In primul rand, sufletul poate cunoaste Divinul reflectat in cosmos, adica poate cunoaste manifestarile lui Dumnezeu in natura. In al doilea rand, sufletul poate cunoaste manifestarea lui Dumnezeu in sine insusi, adica poate cunoaste locul unde Dumnezeu se manifesta in om, in care omul este una cu Divinitatea. Acel loc este spiritul. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.