vineri, 6 ianuarie 2017

Personalitatea


De-a lungul unei singure intrupari in lumea materiala, Individualitatea - formata din spirit, invelisul spiritului, corpul cauzal si corpul duh - nu se poate manifesta in mod direct.
De aceea, la fiecare noua intrupare, Individualitatea emite o reflectare limitata de sine, o emanatie energetico-informationala, compusa dintr-o energie inferioara, prin care se poate manifesta la nivelul lumii materiale. Aceasta emanatie este Sufletul sau Personalitatea. Sufletul este format din cinci elemente componente: sufletul propriu-zis, corpul cauzal al sufletului, corpul sufletului, corpul constiintei si corpul constientei.     
Sufletul propriu-zis se prezinta celei de-a doua vederi ca o samanta luminoasa, situata in dreptul laringelui. Despre aceasta samanta luminoasa a sufletului nu se pot spune prea multe lucruri. Ea se vede ca o steluta ce straluceste foarte puternic. Sufletul propriu-zis este invelit intr-o membrana energetica, asemanatoare unui cocon,de dimensiunea unei mingi de ping-pong, situata la intersectia dintre fosele nazale si laringe. Daca omul deschide gura, prin clarvedere, Eugen poate observa acest cocon ce invaluie esenta luminoasa a sufletului. Acest cocon este corpul cauzal al sufletului.Corpul cauzal al sufletului are o culoare alba-mata, pulseaza la fiecare inspiratie si expiratie, emitand o lumina stralucitoare. El pare, in limbaj omenesc, cleios. Structura aurica formata din samanta sufletului si din coconul care o inveleste este legata prin mii de fire de lumina de intregul trup omenesc - de oase, de tendoane, de muschi, de organele interne si de glandele endocrine - formand o structura energetica asemanatoare  unei fantome  albicioase. 
Fantoma albicioasa ce inveleste trupul uman este corpul sufletului. Asadar, corpul sufletului este un invelis energetic ce invaluie trupul fizic, ca un abur albicios. Totusi, spre deosebire de corpul eteric, cu care nu trebuie confundat, corpul sufletului nu reproduce cu prea mare exactitate conturul trupului material. Extremitatile, mainile sau picioarele corpului sufletului sunt difuze si estompate. Cea mai accentuata asemanare intre trupul material si corpul sufletului este in regiunea capului. Chipul fizic si, mai ales, ochii se observa foarte bine la nivelul corpului sufletului. Corpul sufletului este situat, spatial, intre corpul eteric si corpul duh, facand legatura dintre ele.   Aceasta triada, care este situata pe propriul ei nivel cuantic - formata din samanta de la nivelul laringelui, deci din sufletul propriu-zis, din coconul albicios ce o inveleste, corpul cauzal al sufletului, si din fantoma albicioasa, corpul sufletului, formeaza un ansamblu complex pe care am convenit sa-l numim printr-un singur termen: suflet. Sufletul se manifesta prin inca doua elemente componente, corpul constiintei, care are forma unei flacari si corpul constientei, de forma unei oglinzi. Cele doua corpuri auxiliare, corpul flacara al constiintei si corpul oglinda al constientei, culiseaza - termenul este, desigur, metaforic - straluminand celelalte structuri aurice umane.     
Corpul   "flacara''  al constiintei poate  fi observat prin clarvederea de catre Eugen ca o flacara stralucitoare, de aproximativ 60 de centimetri ce porneste din samanta sufletului. Rolul corpului constiintei este de a imprima omului constiinta a tot ce percepe.     Locul corpului constiintei este diferit de la un om la altul. Corpul constiintei, care are aspectul unei flacari, stralumineaza cate un strat auric, in functie de nivelul evolutiv al omului. La oamenii din prima clasa evolutiva - corespunzatoare corpului duh de culoare rosie - corpul flacara al constiintei este situat la nivelul corpului eteric. La oamenii din a doua clasa evolutiva - culoarea portocalie a corpului duh - corpul constiintei este centrat la nivelul corpului emotional si la nivelul corpului astral. La oamenii celei de-a treia clase evolutive - culoarea galbena a corpului duh - corpul flacara al constiintei este centrat la nivelul corpului mental inferior. Acesta este chiar nivelul in care este centrat astazi corpul constiintei la majoritatea oamenilor, fiind stadiul actual de evolutie. 
Candva, corpul constiintei va fi situat la nivelul mentalului superior, apoi la nivelul corpului spiritual.La oamenii activi in corpul mental inferior -"intelectualii", cei care lucreaza prin intermediul intelectului: profesori, doctori, ingineri, muncitori etc - culoarea corpului flacara este aurie-argintie, are un miros de mere sau de fructe verzi, necoapte, iar sunetul emis este asemanator suieratului unui sarpe. La oamenii activi in corpul mentalului superior - cei preocupati de filosofie, de esoterism, de aspectele nevazute ale existentei - culoarea corpului flacara al constiintei este alb-argintie, mirosul este de piersici coapte, zemoase, iar sunetul emis este asemanator vantului ce adie bland printre copaci.     
La oamenii activi in corpul spiritual - misticii, cei care se roaga mult, cei preocupati de religie si de problematica spirituala - culoarea corpului constiintei este de un alb stralucitor, extrem de clar; emite un miros suav, de paine calda inmuiata in vin, miros asemanator cu cel emanat de Trupul de Slava al lui Iisus Hristos. Sunetul este asemanator clipocitului dulce al unui izvor de munte.   In ultima instanta, prin constiinta omului - generata de corpul constiintei - se produce intelegerea legilor subtile ale cosmosului si constientizarea mecanismului de functionare a lumii. In functie de capacitatea de constientizare si, implicit, de intelegere a lumii si a fiintei sale interioare, omul isi adapteaza comportamentul. Cu timpul, prin corpul constiintei, omul intelege ca motorul evolutiei cosmice este Iubirea.  
Corpul "oglinda" al constientei este, la fel ca si corpul constiintei, o manifestare a sufletului. Corpul constientei apare clarvederii ca o oglinda sau ca o antena paraboloida, de dimensiunea intregii aure, ce invaluie omul din crestetul capului pana la talpile picioarelor. Substanta din care este alcatuit corpul constientei seamana cu un lichid gelatinos albastru-verzui, cristalin. Prin corpul constientei omul devine constient de lumea inconjuratoare. Ceea ce noi numim constienta ca manifestare a psihicului, nu este altceva decat activitatea acestui corp auric. Atunci cand omul este preocupat de aspectele emotionale ale vietii, corpul constientei este in relatie cu corpul emotional. Atunci cand omul este preocupat de problemele intelectuale - de exemplu, cand rezolva o situatie care implica folosirea intelectului -,corpul constientei este in legatura cu corpul mental. Cand omul se dedica unei activitati abstracte sau filosofice, corpul constientei este in legatura cu corpul mental superior. 
Cand omul se dedica unor probleme ce depasesc cadrul restrans al existentei umane, indreptandu-se spre problemele mistice, corpul constientei este in legatura cu corpul spiritual. Corpul constientei reflecta ceea ce face omul intr-un anumit moment. Atunci cand omul mananca tort si este constient de acest fapt, corpul constientei miroase a tort; atunci cand omul priveste in mod constient ploaia, corpul constientei are mirosul ploii. Atunci cand rezolva o problema prin intermediul intelectului, corpul constientei capata un miros anumit - ceva asemanator unor fructe ce dau in parg. Cand omul mediteaza la problemele mistice, corpul constientei imprumuta caracteristicile principale, manifestate ca miros, sunet si culoare, ale fiintei sau ale nivelului cosmic asupra carora se axeaza meditatia sa. Nu intotdeauna corpul constientei se afla la acelasi nivel cu corpul constiintei. La multi oameni, corpul constiintei poate fi situat la nivelul corpului astral, iar corpul constientei la nivelul corpului mental inferior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.