marți, 17 ianuarie 2017

Corpurile aurice derivate 2


Urmatorul  corp  auric derivat, corpul mental inferior, apare clarvederii ca un ovoid ce inconjoara trupul material, mult mai amplu in regiunea umerilor si a capului si mai subtire in regiunea inferioara a trupului. Corpul mental inferior reflecta gandurile concrete, "cu suport", legate de lumea fizica; el este oglinda gandurilor omului. Spatial, locul corpului mental inferior este intre corpul emotional si corpul astral cu care, uneori, fuzioneaza. 
Cum, de regula, nu se poate vorbi despre sentiment pur sau gandire pura, corpul mental inferior formeaza adesea o unitate cu corpul astral. Corpul mental inferior nu functioneaza decat cu ganduri care au drept suport realitati ale lumii fizice. Mentalul inferior combina, separa, sintetizeaza, analizeaza. Energia fluida a corpului mental este foarte fina, precum fumul de tigara. Are un miros foarte puternic de iod. Corpul mental inferior pare a fi in relatii cu chakra manipura. In momentul in care omul are o idee, chakra manipura emite o anumita vibratie, iar in energia fluida a corpului mental se formeaza nenumarate explozii luminoase, ca niste stropi colorati pe geamul unui parbriz. Desi, initial, are o culoare verzuie, fluidul energetic al corpului mental devine galben si se dilata, contopindu-se cu corpul astral. Acest fapt determina impresia ca cele doua structuri aurice - corpul astral si corpul mental inferior - formeaza o unitate. Datorita faptului ca omul are in permenenta senzatii, sentimente, dorinte, ganduri sau idei, cele doua elemente par sa functioneze impreuna. Din reunirea celor doua corpuri aurice, apar miliarde de stropi multicolori, ce tind sa se departeze pana la o anumita distanta de aura, in functie de puterea mentala a omului care le emite. Gandurile rele sunt inchise la culoare, emit un sunet foarte jos si au un miros greu, de frunze putrezite. In schimb, gandurile de dragoste au o culoare portocalie si un miros asemanator sapunului de casa. De altfel, acest miros se simte uneori si la nivelul fizic, persoanele cu sufletul curat emit un miros de sapun, ca si cum s-ar fi spalat de curand.     
Corpul mental superior este o structura aurica autonoma ce inveleste corpul mental inferior, precum o manta. La omul mediu actual, corpul mental superior este mai mare cu sase-sapte centimetri decat corpul mental inferior. Corpul mental superior are o culoare trandafiriu-aurie si un miros de zambile. Sunetul emis de acest corp este asemanator sunetului produs de o harpa. El pare a veni din toate partile, ca si cum s-ar auzi o melodie cu ajutorul unor difuzoare stereo. Corpul mental superior permite intelegerea lumii prin intermediul conceptelor abstracte. 
El pare sa exprime si dragostea neconditionata pentru toate fiintele vii. Intrucat reflecta si iubirea neconditionata fata de intreaga lume si fata de toate fiintele din cosmos, insusirea principala a corpului mental superior este ceea ce, in limbajul curent, s-ar putea numi iubire-intelepciune. Omul nu poate patrunde cu ratiunea pura la intelegerea cosmosului decat in cazul in care aceasta gandire este invaluita de iubire. Iubirea-intelepciune este singurul instrument prin intermediul caruia cosmosul, in sfarsit, incepe sa se deschida. Totusi, iubirea-intelepciune apare numai intr-un anumit stadiu al evolutiei omului, motiv pentru care, corpul mental superior nu apare decat la persoanele cu un corp duh de culoare galbena sau aurie. Corpul mental superior este dezvoltat inegal, in raport cu celelalte structuri aurice: unii oameni il au mai mic, altii ceva mai mare si mai stralucitor, in timp ce altii nu-l au dezvoltat deloc. El poate fi dobandit doar in momentul in care ura, mania si rautatea sunt, in mare masura, eliminate.     
Urmatorul corp auric derivat, corpul spiritual, apare clarvederii ca o aureola situata deasupra corpului mental superior. El pare format din miliarde de sclipiri ce incomodeaza privirea, precum zapada proaspat asternuta in bataia razelor soarelui. Corpul spiritual are culoarea argintie. Corpul spiritual emite un sunet asemanator unei trambite si are un miros ce aduce cu cel de paine calda, imbibata in vin rosu. Uneori, corpul spiritual emite un sunet ce seamana cu un OOOO... prelung, ca o exclamatie de uimire. In stadiul evolutiv actual, foarte putini oameni poseda un corp spiritual bine conturat si dezvoltat. La majoritatea oamenilor, corpul spiritual depaseste doar cu cativa centimetri corpul mental superior. Exista totusi si oameni care poseda un corp spiritual ce depaseste cu un metru corpul mental superior, dupa cum exista oameni - foarte putini - care poseda un corp spiritual care depaseste treizeci de metri in diametru, iar radiatiile sale se intind mult mai departe.
Corpul spiritual este legat intim de elementul iubire, dar nu de iubirea carnala manifestata in lumea fizica, ci de acea iubire perena care sta la temelia cosmosului; iubire pe care, acum 2000 de ani, Iisus Hristos a sadit-o in inimile tuturor oamenilor - un dar nepretuit pe care Fiul lui Dumnezeu 1-a adus umanitatii.     Sistemul de protectie sablon nu este propriu-zis un corp, ci un sistem de forma globulara, constituit din linii, care se suprapun intr-o retea de plase ce incadreaza intregul corp auric. El este situat imediat dupa corpul spiritual. Sistemul de protectie sablon are forma unui glob alungit la ambele capete, fiind format din mii si mii de fire stralucitoare. El este sustinut de linia divina. Mirosul sistemului de protectie sablon este asemanator aerului curat, care poate fi respirat pe varfurile muntilor. Sistemul de protectie sablon are o frumoasa culoare albastru-verzui inchisa, culoare formata din amestecul dintre rosu si albastru - culoarea liniilor energetice ce-l strabat. Sistemul de protectie sablon emite un sunet complex, format din suma tuturor sunetelor care-l compun, la care se adauga alte sunete, despre care nu se poate spune de unde provin. Fiecare sistem este producatorul unor caracteristici noi, inexistente anterior. Acesta este si motivul pentru care, atunci cand se apreciaza caracteristicile cromatice sau sonore generale ale unei structuri aurice, acestea pot sa nu fie generate de elementele ce compun sistemul. Sistemul de protectie sablon contine, ca un negativ al unei fotografii, toate formele structurilor fizice ale trupului. Structura sablon apare ca un model arhetipal - sau ca un pattern energetico-informational - al trupului material. Daca o celula a trupului este distrusa, daca omul sufera un accident, o operatie sau o deformare a unui organ, datorita acestei structuri sablon, trupul se poate reface si isi poate redobandi forma si structura initiala. Faptul ca o rana sau o operatie se vindeca rapid, nu se datoreaza doar simplei "intelepciuni" sau "inteligente" a materiei, ci faptului ca, undeva, la un anumit nivel auric, exista o structura matriciala in care sunt imprimate toate informatiile referitoare la trupul fizic. Pe baza acestor informatii, energia formatoare a trupului poate opera insanatosirea. "Intelepciunea" sau "inteligenta" materiei nu este altceva decat capacitatea materiei de a fi receptiva la impulsurile informationale provenite de la nivelul structurii matriciale a sistemului sablon, ajutata fiind de energia generata de corpul eteric.Rolul sistemului sablon este de a sustine intreaga structura a aurei. Despre acest corp se poate spune ca este alfa si omega, deoarece sustine, ca pattern energetico- informational, toate celelalte corpuri aurice. 
Plasele aurice sunt elemente distincte care indeplinesc rolul de protectie intre corpurile aurice. Plasele aurice despart doua corpuri succesive ale aurei. Exista astfel o plasa aurica situata intre corpul emotional si corpul astral, o alta plasa aurica situata intre corpul astral si corpul mental inferior si asa mai departe. Rolul plaselor aurice este acela de a asigura o protectie adecvata intre corpurile aurice, dar si de a facilita transmiterea energiei si informatiei. Plasele aurice sunt extrem de fine, fiind formate dintr-un paienjenis de fire de lumina, cu o grosime de mai putin de un milimetru. Ele seamana cu o panza de paianjen.  O plasa aurica este formata din doua straturi distincte, una de culoare rosie, de semn negativ, cealalta de culoare albastra, de semn pozitiv. Cele doua straturi distincte, una de culoare rosie, cealalta de culoare albastra, nu se ating intre ele, desi sunt situate la nici un milimetru distanta. Intre cele doua straturi se formeaza neincetat mici fulgere.     
Urmatoarea   structura  aurica, corpul   haric   al plaselor mesianice, nu este generata de structura aurica umana propriu-zisa. Corpul haric al plaselor mesianice apare instantaneu, doar in cazul rugaciunii crestine sau in cazul rostirii cu voce tare a Numelui lui Iisus Hristos. In momentul in care pronunta cu voce tare Numele lui Iisus Hristos, omul este invaluit instantaneu intr-o cupola aurica stralucitoare. Corpul haric al plaselor mesianice persista doar atata timp cat omul este conectat vibratoriu prezentei lui Iisus Hristos, care se manifesta in Trupul de Slava in lumea eterica. Rolul corpului haric al plaselor mesianice este de protectie, de purificare si de intarire. El protejeaza aura umana, prea slaba, de influentele provenite din exterior.     
Corpul eteric superior este ultimul invelis care poate fi observat prin cea de-a doua vedere a lui Eugen. Totusi, corpul eteric superior nu face parte din structura aurica umana propriu-zisa, fiind situat in afara acesteia. Corpul eteric superior nu este un corp auric derivat; cu alte cuvinte, nu este produsul structurii aurice umane, fiind total independent. Structura aurica umana nu interactioneaza cu el. Locul corpului eteric superior este in afara plaselor mesianice - in cazul in care acestea sunt activate - sau dincolo de sistemul de protectie sablon. Corpul eteric superior are o grosime de aproximativ zece centimetri, fiind format din miliarde de particule mici de lumina alburie. Miliardele de particule infinitezimale tind la un moment dat sa se umfle, pentru a se sparge apoi ca niste balonase de sapun. Culoarea acestui corp este in continua schimbare, iar luminozitatea particulelor creeaza impresia unei anumite culori, care nu poate fi determinata cu precizie, intrucat nu seamana cu vreo culoare din lumea materiala. Sunetul emis de acest corp se aseamana cu muzica sferelor sau a ingerilor, care nu are corespondent cu ceea ce noi numim muzica. Aceste sunete melodioase se repeta la infinit: sunetele triste si, parca, tanguitoare alterneaza cu sunetele sprintene si vesele. Mirosurile emise de acest corp sunt extrem de parfumate. 
Inima aurica - desi termenul de inima este impropriu, fiind folosit in sensul metaforic de inima a fiintei, iar nu de inima ca organ fizic al trupului - este un element despre care, cel putin pana in acest moment, nu s-a mai spus nimic. Termenul de inima aurica a fost dat de catre Ingerii Veghetori din lumea eterica, dar termenul cel mai adecvat intelegerii noastre umane pare sa fie cel de inima a constientei. Sa ne imaginam ca, in jurul trupului nostru, la o distanta de cativa centimetri de trup, chiar la nivelul inimii fizice, se afla o bila luminoasa, care executa o miscare de rotatie continuua. Pentru cea de-a doua vedere a lui Eugen asa si este: in jurul trupului se roteste neincetat o bila stralucitoare, pe o orbita apropiata de marginea corpului eteric. Aceasta bila luminoasa are diametrul de aproximativ 3-4 milimetri. In interiorul ei se poate distinge un miez, nu mai gros de un milimetru, care este infasurat in doua invelisuri ce stralucesc continuu, unul de culoare galbena, celalalt de culoare albastra. Inima aurica emite o radiatie de aproximativ 2 centimetri. Rotindu-se cu mare viteza in jurul trupului, bila stralucitoare - pe care Ingerii Veghetori o denumesc inima aurica - emite un "bip" foarte scurt, chiar in momentul in care ajunge in dreptul inimii fizice. Ea apare ca un satelit minuscul ce orbiteaza cu viteza in jurul trupului si care, la fiecare bataie a inimii, se afla exact in dreptul organului fizic al inimii pentru a emite un bip foarte scurt. Practic, inima fizica, impreuna cu inima aurica pulseaza impreuna. Inima aurica este legata de functionarea corpului constientei. In momentul in care omul devine constient de un lucru anume, inima aurica emite fulgere energetice, care interactioneaza cu corpul constientei si cu corpul constiintei. Prin intermediul acestei interactiuni se formeaza gandurile oamenilor, exprimate la nivelul auric. Prin acest proces continuu, spun Ingerii Veghetori, omul invata tainele lumii materiale. Fireste, acest proces se desfasoara instantaneu, fiind destul de greu de prins de privirea unui om care poseda clarvedere. Este un proces subtil, care are loc la nivelul microscopic al aurei; fara explicatiile Ingerilor Veghetori, ar fi fost greu, daca nu imposibil, de surprins in cuvinte.     
Banda de lumina din jurul capului este un alt element al structurii aurice umane despre care nu s-a spus nimic pana in prezent. La nivelul aurei, in jurul capului fiecarui om graviteaza in jur de 11 stelute stralucitoare. Fiecare dintre cele 11 stelute are propria sa stralucire, propria sa culoare, propriul sau sunet si propriul sau miros. Exista insa oameni la care sunt vizibile mai mult de 11 stelute - de exemplu, unii oameni au 12 sau 14 stelute. Nu poate fi estimata cauza acestui fenomen, astfel incat, ca principiu, vom vorbi doar despre 11 stelute. Cele 11 stelute, a caror stralucire este mai pala decat a corpului duh, pulseaza ritmic ca niste blituri ce emit fascicule de lumini multicolore. Fiecare dintre cele 11 stelute luminoase are diametrul de maximum un centimetru. Intre toate cele 11 stelute se formeaza flashuri luminoase care, de la distanta, dau impresia unei benzi continue de lumina cu straluciri multicolore. La copii, banda de lumina este mai apropiata de cap, dar, o data cu trecerea timpului, se departeaza. La batrani, banda de lumina este ceva mai departata de cap. Rolul celor 11 stelute este de a inregistra, ca niste camere de filmat, toate evenimentele vietii omului, de la nastere pana la moarte. Toate faptele omului sunt inregistrate direct prin intermediul celor 11 stelute stralucitoare, viu colorate. Prin intermediul stelutelor sunt inregistrate toate actiunile omului atat in stare de vis, cat si in stare de veghe. In mod concret, primele trei stelute frontale inregistreaza actiunile omului aflat in stare de veghe. In partea opusa a capului, alte trei stelute inregistreaza comportamentul omului in stare de somn. In partile laterale sunt situate alte doua stelute, care inregistreaza mediul si persoanele din jur. Ultimele stelute sunt canale directe prin care omul poate avea raspunsuri concrete transmise de Ingerii Pazitori
Fiecare steluta este "specializata" intr-o anumita activitate umana. Atunci cand omul rosteste un cuvant, inelul de lumina din jurul fruntii vibreaza. In momentul in care omul se enerveaza, unele stelute vibreaza violent, emitand culori murdare, sunete joase si mirosuri urate. In acest caz, emisiile stelutelor din jurul capului se transmit la distanta, reusind uneori sa sparga aura persoanelor din preajma. In cazul in care omul este vesel, rade sau glumeste, stelutele emit culori placute, sunete cristaline si mirosuri parfumate. In cazul in care omul se roaga, toate stelutele devin argintii, luminoase, producand sunete asemanatoare clipocitului unui rau ce coboara vesel printre stanci si un miros oarecum asemanator strugurilor tamaiosi. In timpul rostirii Numelui lui Iisus Hristos sau a  rugaciunii  crestine, intreaga  banda luminoasa se coloreaza trandafiriu si emite un miros asemanator painii calde abia scoasa din cuptor. Datorita informatiei inregistrate prin intermediul stelutelor, omul este capabil, imediat dupa Pragul mortii, sa-si aminteasca evenimentele existentei fizice, dar nu ca vazute prin intermediul ochilor fizici, ci ca si cum ar fi inregistrate de undeva de sus, de deasupra capului sau. Din acest punct de vedere, banda de lumina ce inconjoara fruntea omului este in relatie directa cu corpul duh. Atat inima aurica, cat si banda de lumina din jurul capului tin de nivelul cuantic al corpului duh.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.