miercuri, 15 august 2018

Procesul de desavarsire al duhurilor


Procesul de desăvârşire a fiinţelor lumii duhurilor - spiritele naturii - constă în acumularea de noţiuni cu privire la alcătuirea şi principiul de funcţionare al lumii duhurilor. Ele sunt formate de Dumnezeu ca adevăraţi maeştri, învăţători pentru om pe drumul desăvârşirii acestuia. Vrem să spunem cu asta că spiritele naturii repară stricăciunile făcute de om datorită manifestării lui defectuoase, până învaţă să se manifeste dumnezeiesc. Spiritele naturii sunt fraţii omului din marea familie a lui Dumnezeu din lumea şcoală a duhurilor. 
Procesul de desăvârşire al fiinţelor formelor lumii şcoală a duhurilor - îngerii - constă în acumularea de noţiuni cu privire la alcătuirea şi principiul de funcţionare al tuturor trupurilor formelor din lumea şcoală a duhurilor. Mai bine zis, îngerii au fost creaţi ca adevăraţi maeştri care se îngrijesc de apărarea tuturor formelor lumii şcoală a duhurilor: lumea vegetală, lumea animală, precum şi a tuturor trupurilor duh ale spiritelor naturii, îngerilor şi oamenilor din lumea şcoală a duhurilor. Îngerii repară toate duhurile îmbolnăvite din cauza manifestării defectuoase a spiritelor naturii şi a oamenilor pe drumul desăvârşirii lor în duh. 
Procesul de îndumnezeire al fiinţelor umane în trupul duh- reprezintă idealul, scopul lui Dumnezeu cu omul şi de ce nu şi scopul omului. Îndumnezeirea omului în duh presupune manifestarea fiinţei umane prin puterile de manifestare a trupului duh, în aşa fel încât să poată crea la rândul său lumi şi creaţii proprii care să dăinuie veşnic. Pentru aceasta trebuie să imite, să copieze manifestarea Fiinţei lui Dumnezeu prin trupul Său Duh şi prin puterile dumnezeieşti creatoare, adică gândul, cuvântul, purtarea şi lumina. Mai concis omul trebuia să observe cu atenţie cum gândeşte, cum vorbeşte şi cum se poartă Fiinţa lui Dumnezeu prin Trupul Său Duh în relaţia Sa interioară şi exterioară trupului său duh. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.