miercuri, 15 august 2018

Cele trei stadii


În procesul ei de îndumnezeire în trupul duh şi în lumea şcoală a duhurilor, fiinţa umană parcurge trei stadii de dezvoltare, trei procese energetice de transformare: stadiul „copilăriei” fiinţei în trupul duh, stadiul „maturităţii” fiinţei în trupul duh și stadiul „bătrâneţii” fiinţei în trupul duh. 
S-a observat că fiecare dintre aceste procese energetice de transformare a fiinţei în trupul duh este o „iniţiere” în ştiinţa lui Dumnezeu „Arta de a lumina”. Această ştiinţă minunată conţine atât noţiuni şi informaţii necesare acomodării ideale a fiinţei umane în minunatul vehicol care este trupul duh, cât şi noţiuni, informaţii, prin care fiinţa umană îşi poate construi propria lume şi creaţie fără de sfârşit. Prin această artă dumnezeiască, într-un cuvânt, fiinţa umană poate trăi la infinit în trupul duh, în lumea sa proprie alături de Dumnezeu, semeni, îngeri şi spirite ale naturii. Aşa cum vom vedea, fiecare proces în sine conţine şi reguli specifice fiecărui pas, reguli pe care fiinţa umană în duh trebuie să le respecte neapărat. Aceste reguli pot fi numite legi dumnezeieşti. Dumnezeu a stabilit aceste reguli, legi, ce îi arată clar fiinţei umane aflate în trupul duh două tipuri de comportament:  ideal, dumnezeiesc și defectuos, nedumenzeiesc. 
Pe scurt, fiinţei umane aflată în trup duh i se arată cum trebuie să se comporte şi cum nu trebuie să se comporte. Regulile, legile dumnezeieşti stabilite pentru fiecare din cele trei stadii ale îndumnezeirii, feresc fiinţa umană de eventualul eşec în trupul duh. Acest eşec poate surveni prin autodistrugerea posibilităţilor de manifestare a fiinţei în trupul duh, în lumea şcoală a duhurilor sau în relaţia sa cu Dumnezeu şi semenii, cu îngerii şi cu spiritele naturii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.