luni, 10 aprilie 2017

Shainiah


Scopul suprem al cunoasterii - si, in acelasi timp, scopul evolutiei si palingeneziei oamenilor in Terra aurica - este cunoasterea lui Dumnezeu. Din punct de vedere auric, cunoasterea presupune modificarea tuturor corpurilor aurice, care se realizeaza in urma travaliului corpului constiintei si corpului constientei. In acest context, interactiunea structurii aurice a oamenilor cu mediul este aducatoare de cunoastere. Acumuland cunoastere, oamenii isi modifica parametrii corpurilor aurice. Simultan, se implineste paradigma evolutiei dupa principiul termometrului evolutiv.     Interactionand energetico-informational cu mediul, oamenii dobandesc cunoasterea; pe masura ce acumuleaza cunoastere, se dezvolta constiinta. In fond, cunoasterea - ca proces auric - are drept scop formarea acelei caracteristici fundamentale, care in lumea oamenilor poarta numele de constiinta. Totodata, pe masura ce acumuleaza cunoasterea, oamenii isi exercita liberul arbitru. Exercitandu-si liberul arbitru, oamenii se situeaza de o parte sau de alta a baricadei: de partea raului sau de partea binelui. Consecintele acestei alegeri poarta numele de karma. Asadar, cunoasterea este incercarea la care cosmosul supune toate fiintele umane: acumuland cunoastere prin manifestarea liberului arbitru, oamenii isi dezvolta constiinta, adica acea capacitate de a distinge binele de rau si adevarul de fals. Strabatand caile cunoasterii - incercarile pe care cosmosul le pune in fata tuturor fiintelor umane -oamenii aleg necontenit, exercitandu-si liberul arbitru. 
Primul pas al oamenilor pe calea cunoasterii este alegerea de a alege.Viata este suprema forma de initiere, iar rezultatul final al procesului alchimiei aurice este cunoasterea lui Dumnezeu. Dar, pana la atingerea cunoasterii lui Dumnezeu, oamenii trebuie sa parcurga un proces lent, ce trece prin etapele descrise anterior: cunoasterea de tip lumesc, cunoasterea mixta, cunoasterea realizata prin inductie spirituala. Prin cunoasterea de tip lumesc, realizata prin intermediul primelor trei chakre si a corpurilor aurice corespondente, oamenii acumuleaza cunoastere in urma interactiunii aurice cu mediul: cu fiintele vii - cu plantele si animalele - cu natura inconjuratoare. Prin cunoasterea de tip lumesc se dezvolta constiinta, iar oamenii devin capabili de a alege corect, prin exercitarea liberului arbitru. Prin cunoasterea mixta, care presupune, pe langa functionarea primelor trei chakre, si functionarea plenara a chakrei anahata, oamenii acumuleaza atat o cunoastere lumeasca, cat si o cunoastere realizata prin inductie spirituala. In acest caz, cunoasterea realizata prin inductie spirituala este incompleta si fragmentara. Formarea unei constiinte corespunzatoare se realizeaza doar in cazul cunoasterii realizata prin inductie spirituala. Prin cunoasterea realizata prin inductie spirituala, datorita rezonantei inalte a aurei proprii, oamenii se conecteaza la structurile cosmosului; simultan, constiinta lor
se dezvolta corespunzator. 
Urmand vechea Cale a Zeilor, care se practica in vremurile stravechi, oamenii aveau posibilitatea de a ajunge rapid la punctul final: cunoasterea lui Dumnezeu. Evenimentele dramatice petrecute de-a lungul timpului - stergerile si diluviile - au dovedit insa ca modalitatile de cunoastere specifice acestei cai au fost folosite de oameni in scopuri neconforme cu Ordinea cosmica. Evenimentele petrecute acum 2000 de ani, Intruparea, Moartea si Invierea lui Iisus Hristos au modificat din temelii tot ce exista inainte. Jertfa Fiului lui Dumnezeu a modificat atat structura aurei umane, cat si structura cosmosului. Datorita modificarilor produse la nivelul structurii aurei umane, cunoasterea a cunoscut un nou impuls. Astfel, de 2000 de ani, se poate vorbi despre un nou tip de cunoastere: cunoasterea intru Iisus Hristos. De 2000 de ani, cunoasterea lui Dumnezeu nu mai poate fi atinsa decat prin intermediul lui Iisus Hristos. Acest fapt este total necunoscut scrierilor de inspiratie orientala, care inca reflecta, in virtutea inertiei, o stare anterioara nasterii in lumea materiala a lui Iisus Hristos. Vremurile s-au schimbat, oamenii s-au schimbat, iar acest fapt nu pare a fi observat de prea multe persoane. Unii oameni se comporta ca si cum ar trai cu trei mii de ani in urma, ca si cum ar fi structurati auric la fel ca si stramosii lor care au trait inaintea erei crestine. De aceea, o data cu schimbarea vremurilor, a devenit necesara practicarea unor tehnici de autoimbunatatire cu suporturi crestine. Repetarea Numelui lui Iisus Hristos, rugaciunea crestina, folosirea unor suporturi crestine, care nu sunt altele decat icoanele si crucifixurile, deschid calea unei cunoasteri de tip nou, in deplin acord cu ceea ce este omul in epoca actuala. De asemenea, participarea, in biserici, la ritualurile anului liturgic ce reitereaza etapele Vietii lui Iisus Hristos, iar realizarea actelor ceremoniale de catre cei indrituiti sa le faca - preotii crestini, cei care poseda Harul prin hirotonie - permit omului accesul la noul tip de cunoastere.Cunoasterea intru Iisus Hristos se realizeaza in doua etape. 
Prima etapa poate fi numita cunoasterea sub plasele mesianice, iar a doua etapa poate fi denumita cunoasterea realizata prin intermediul activarii chakrei inimii, Shainiah. Fiintele din lumea eterica spun ca, cele doua etape desavarsesc Lucrarea lui Iisus Hristos in om: "HRISTOS IN OM SI OMUL IN HRISTOS". Prin expresia "OMUL IN HRISTOS" se intelege formarea plaselor mesianice, iar prin expresia "HRISTOS IN OM' se intelege formarea si activarea chakrei inimii Shainiah. Despre prima etapa a cunoasterii intru Iisus Hristos, cunoasterea sub plasele mesianice, am vorbit in capitolul anterior. Cunoasterea sub plasele mesianice este o cunoastere realizata prin inductie spirituala. Repetand des Numele lui Iisus Hristos, oamenii se conecteaza prin inductie Fiintei Sale.     Observat de la distanta, un om care si-a format corpul haric al plasei mesianice apare ca un ax luminos - axul este Linia divina - inconjurat de un cerc format din lumina - plasele mesianice. Astfel, simbolul omului care-si formeaza corpul haric al plaselor mesianice este cercul ce circumscrie o linie verticala.  A doua etapa a cunoasterii luminate intru Iisus Hristos se realizeaza prin activarea, petala cu petala, a chakrei inimii. Chakra inimii, Shainiah, se formeaza, intra in functiune si se activeaza doar in urma unei initieri de tip crestin, in care Rugaciunea inimii, "DOAMNE IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU, MILUIESTE-MA PE MINE PACATOSUL" este indispensabila. In momentul in care chakra iubirii Shainiah este activata, apare instantaneu o linie orizontala de lumina, a doua linie divina, care strabate toate planurile cuantice, facand legatura, prin om, intre Dumnezeu Tatal si Fiul Sau, Iisus Hristos. A doua linie divina, linia orizontala ce trece exact prin chakra Shainiah, este identica ca luminozitate, culoare, sunet si miros cu linia divina ce coboara din inalt si trece prin spiritul omului. Astfel, omul in care s-a desavarsit Lucrarea lui Iisus Hristos, "HRISTOS IN OM SI OMUL IN HRISTOS", este reprezentat simbolic printr-o cruce circumscrisa de un cerc. Cercul este semnul plaselor mesianice, ce inconjoara fiinta aurica a omului ca un balon protector. Bratul vertical al crucii este linia divina si, implicit, canalul Sushumna, iar bratul orizontal este a doua linie divina ce se formeaza prin activarea chakrei Shainiah. Privit din profil, un om care a realizat activarea chakrei Shainiah, apare in mod concret ca o cruce luminoasa, foarte stralucitoare, circumscrisa intr-un cerc la fel de luminos. 
Cunoasterea intru Iisus Hristos este posibila, deocamdata, mai mult la oamenii care au ajuns la limita evolutiva a corpului duh auriu si care s-au angajat pe drumul initierii. La acesti oameni, corpul duh nu isi va mai modifica culoarea, din auriu in albastru, atunci cand vor patrunde in a cincea clasa evolutiva. Corpul duh al acestor oameni va ramane la stadiul de auriu pentru totdeauna. Culoarea aurie a corpului duh va fi din ce in ce mai diafana, transformandu-se progresiv intr-un auriu-alb. Desigur, aceasta categorie de oameni va urca in a cincea clasa evolutiva, dar nu si sub aspect coloristic al corpului duh, ceea ce indica o modificare substantiala a traseului evolutiei umane. Aceasta categorie de oameni, nu foarte numeroasa in ziua de astazi, formeaza ceea ce in lumea eterica se numeste Biserica lui Iisus Hristos. Cu toate acestea, cunoasterea intru Iisus Hristos nu reprezinta doar apanajul oamenilor care, in decursul a numeroase existente, au evoluat pentru a atinge nivelul auriu al corpului duh. Ea este accesibila si oamenilor situati in clasa a doua sau a treia evolutiva - corpurile duh de culoare galbena sau portocalie - la fel cum este accesibila si oamenilor situati in clasa a patra sau a cincea. De 2000 de ani, cunoasterea intru Iisus Hristos a devenit accesibila tuturor claselor evolutive. Astfel, pentru prima oara in istoria spirituala a umanitatii, prin contactul haric cu Iisus Hristos, prin intermediul plaselor mesianice si, ulterior, prin formarea chakrei Shainiah, eliberarea - a se citi mantuirea - este accesibila tuturor categoriilor de oameni, din toate clasele evolutive. Cunoasterea harica intru Iisus Hristos, formarea plaselor mesianice si activarea chakrei Shainiah, reprezinta astfel Noua Cale Evolutiva Directa a Umanitatii sau Noua Paradigma a Evolutiei Umane. 
Paradigma evolutiva standard nu a fost abolita, dar, de 2000 de ani, oamenii au la dispozitie o cale evolutiva mai scurta. De 2000 de ani, oamenii nu mai au nevoie sa strabata traseul anevoios al evolutiei standard prin intermediul nenumaratelor si dificilelor experiente de viata, dupa cum nu mai au nevoie sa urmeze Calea zeilor. De 2000 de ani exista o Noua Cale, prin care se poate patrunde pe Poarta stramta a Imparatiei lui Dumnezeu intr-un rastimp mult mai scurt. Noua Cale este sub directa ocrotire si indrumare a Celui care a invins Moartea: Iisus Hristos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.