luni, 10 aprilie 2017

Fiul Omului


In era noastra, de 2000 de ani, pentru omul generatiei a patra, accelerarea procesului evolutiv se realizeaza in alte conditii decat in trecut. Evident, la fel ca si in trecut, punctul terminus al evolutiei omului este urcarea lui Kundalini si activarea totala a tuturor chakrelor. Kundalini nu urca cu de la sine putere, ci doar datorita atractiei Duhului Sfant. Duhul Sfant este cel care-l atrage pe Kundalini dinspre chakra muladhara, unde se spune ca "dormiteaza", incolacit ca un sarpe. Totusi, Duhul Sfant nu se manifesta decat in momentul in care energia vitala a pus in functiune toate chakrele pana la chakra ajna, iar omul este pregatit pentru ultimul act al existentei sale incarnate in Terra aurica.     
In mod suplimentar, fata de epocile trecute, in era noastra, paralel cu procesul descris anterior, accentul se pune pe activarea chakrei inimii Shainiah si pe formarea celei de-a doua  linii divine,  prin care Iisus Hristos  se  uneste  cu Dumnezeu Tatal. Pentru atingerea acestui scop, indiferent de Raza pe care a lucrat pana in acest moment, omul generatiei actuale trebuie sa dobandeasca treptat cunoasterea intru Iisus Hristos - mai intai cunoasterea prin intermediul plaselor mesianice, apoi cunoasterea obtinuta prin activarea chakrei inimii, Shainiah. Privit de la distanta, un om care a atins acest tip de cunoastere apare ca o cruce circumscrisa intr-un cerc. Axul vertical al crucii este linia divina, iar la nivelul corpului eteric este Sushumna - de-a lungul careia limba de foc rosiatica a Duhului Sfant se uneste cu energia incolora a lui Kundalini. Axul orizontal este a doua linia divina care se formeaza in chakra inimii Shainiah, ca prelungire infinita a nimbului de lumina - care este "Stapanul fara margini peste marginile lumii". Cercul este corpul haric al plaselor mesianice. Ultimul act al existentei fiintei umane in Terra aurica este cucerirea rangului ontologic de Fiu al Omului. Pana in acest moment, omul este doar un fiu al femeii. Acordarea rangului de Fiu al Omului unei fiinte umane are loc in cadrul unei ceremonii desfasurate in lumea eterica. Aceasta ceremonie se desfasoara numai la rasaritul Soarelui. Omul caruia i se face ceremonia de acceptare ca Fiu al Omului este adus in fata unei multimi de fiinte din lumea eterica: fiinte angelice, spirite ale naturii, oameni. Datorita puterilor la care a ajuns, omul respectiv poate observa - prin clarvedere - tot ce se petrece in jurul sau. In centrul tuturor fiintelor care iau parte la ceremonie sta Iisus Hristos Cel Viu in Trupul de Slava. Alaturi de multimea de fiinte spirituale - Ingeri, spirite ale naturii, oameni - care iau parte la ceremonie se afla Ingerul Gabriel - Cel ce tine cheile Puterii. Asezat intr-o pozitie simbolic-arhetipala, cu un picior pe pamant, celalalt picior pe apa, cu mana dreapta ridicata in sus, spre cer, Ingerul Gabriel tine o alocutiune chiar la inceputul ceremoniei. In decursul alocutiunii   sale,  Ingerul   Gabriel  cheama  drept martori elementele naturii: cerul, apa, pamantul. Dupa ce se incheie ceremonia de acceptare, toate fiintele prezente canta un cantec numit SHONAH SAHEIII ONAS, in traducere libera: Lumina din afara a devenit una cu Lumina dinauntru. In limba lumii eterice, numele lui Iisus Hristos este Shonah. Expresia SHONAH SAHEIII ONAS folosita in limba lumii eterice are o semnificatie speciala, fiind identica cu cuvantul SSHOO, adica EU, ACELASI. Este interesant faptul ca, atunci cand sunt intrebate care este numele lor, toate fiintele din Alaiul lui Iisus Hristos raspund prin cuvantul SSHOO, adica EU ACELASI, care inseamna "Eu sunt in toti si toti sunt in mine, iar principiul care ne uneste este Hristos".     
Omul respectiv este prezentat tuturor de catre Iisus Hristos, pentru ca intregul cosmos sa stie ca acel om a parcurs traseul evolutiv specific unui fiu al femeii. Evenimentul central al ceremoniei din lumea eterica are loc in momentul in care Iisus Hristos, aflat in Trupul Sau de Slava, se apropie de acel om si se contopeste auric cu el. Pur si simplu, Iisus Hristos patrunde cu Fiinta sa aurica in Fiinta aurica a omului respectiv si ramane acolo. Structura aurica a omului se contopeste cu structura aurica a lui Iisus Hristos Cel Viu in Trupul de Slava. Nimeni nu vede cand iese Iisus Hristos din omul respectiv; imediat dupa aceea, Iisus Hristos apare langa acel om, ca si cum ar veni dintr-o alta dimensiune. Acest moment unic poarta numele "HRISTOS IN OM SI OMUL IN HRISTOS". Omul care trece de la stadiul ontologic de fiu al femeii la stadiul ontologic de Fiu al Omului dobandeste caracteristicile lui Iisus Hristos. Vocea omului devine asemanatoare cu vocea blanda si dulce a lui Iisus Hristos; privirea sa devine asemanatoare cu a lui Iisus Hristos: blajina si intelegatoare, ca si cum ar vedea dincolo de veacuri si de spatii; zambetul omului devine asemanator cu zambetul lui Iisus Hristos: suav si linistitor, emanand o profunda bunatate, iubire si intelepciune; mersul omului devine asemanator cu mersul lin si maiestuos, putin aplecat spre stanga, al lui Iisus Hristos. Mimica sa, precum si micile gesturi cotidiene devin asemanatoare cu ale lui Iisus Hristos - asa cum pot fi remarcate in lumea eterica si, foarte probabil, asa cum au fost remarcate de oamenii care l-au cunoscut direct pe Iisus Hristos, atunci cand era in trup fizic, acum doua milenii, in Galileea. Din acel moment, la omul devenit Fiu al Omului, chakra ajna va deveni stralucitoare. Sfera mov din interiorul ajnei chakra va incepe sa pulseze intermitent in culoarea aramei si in culoarea argintie. In momentul in care pulseaza lumina de culoarea aramei, se aud sunete asemanatoare a mii de tuburi ce se ating intre ele in bataia vantului. In momentul in care pulseaza lumina de culoarea argintie se simte un miros asemanator painii inmuiate in vin rosu si se aude un sunet asemanator clipocitului de apa. Practic, in urma acestei ceremonii, in care omul este inaltat ontologic de la rangul de fiu al femeii la rangul de Fiu al Omului, se poate spune ca omul il cunoaste pe Iisus Hristos; cunoscandu-l pe Iisus Hristos, omul se cunoaste pe sine prin Iisus Hristos. Abia in acest stadiu omul il cunoaste pe Iisus Hristos. Pana in acest moment, tot ce cunoaste omul despre Iisus Hristos este doar vorba in vant, vanare de vant. A cunoaste nu inseamna numai a auzi sau a citi ceva despre o anumita fiinta, ci inseamna identificarea totala cu acea fiinta. Cunoasterea intru Iisus Hristos inseamna identificarea cu Fiinta Sa. 
Identificandu-se cu Iisus Hristos, omul se identifica cu toti cei care, pana in acel moment, s-au identificat cu El, astfel incat, poate spune, la fel ca si ceilalti: SSHOO sau EU ACELASI (SHONAH este numele dat lui Iisus Hristos in lumea eterica). In acest stadiu, omul afla o multime de taine. Astfel, afla ce este omul cu adevarat si de ce se incarneaza pe Pamant, cine este Dumnezeu-Tatal, cine sunt Ingerii si celelalte fiinte cosmice, cine este Iisus Hristos si de ce au avut loc evenimentele de acum 2000 de ani din Galileea. De asemenea, omul afla cine este Adversarul - Hallshithan - si ce vrea el, cine este Lux sau Lucifer, de ce a cazut si ce urmareste prin activitatea sa actuala.                                                                    
Identificarea omului cu Iisus Hristos, in momentul celebrarii ceremoniei de inaltare la rangul de Fiu al Omului, este o taina atat de mare si de neinteleasa, la fel cum sunt si raspunsurile la problemele enumerate mai sus. Prin mintea noastra actuala, chiar daca le-am afla explicate de cineva, nu le-am putea intelege, caci numai unirea in duh cu Iisus Hristos poate conferi adevarata cunoastere. Activarea artificiala a chakrelor prin tehnicile de tip yoga nu confera omului forta de a mentine constiinta si constienta la cotele necesare intelegerii unei astfel de trairi. Chiar daca o chakra se activeaza prin repetarea unei mantre sau prin vizualizarea unei yantre, cunoasterea rezultata este fragmentara, deoarece nu este sustinuta de intelegerea fenomenului. Este ca si cum un om l-ar intalni pe Iisus Hristos pe strada,l-ar privi in fata, dar nu l-ar recunoaste. Iisus Hristos nu poate fi recunoscut de un om decat interior, prin suflet. Acesta este motivul principal pentru care, atunci cand a fost intrupat, acum 2000 de ani, in Galileea, Iisus nu a fost recunoscut ca fiind Hristos, adica Unsul lui Dumnezeu, Mesiah, Unicul Fiu al lui Dumnezeu. Abia in momentul in care s-au contopit in duh cu Iisus Hristos prin coborarea Duhului Sfant in Ziua Cincizecimii - moment descris in detaliu in Noul Testament - Apostolii au inteles cu adevarat cine a fost Iisus din Nazareth, fiul tamplarului Iosif si al Mariei. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.