joi, 6 aprilie 2017

Activitatea lui Iisus Hristos


Spiritul, invaluit intr-un corp duh, se naste in lumea materiala intr-un corp de carne si primeste numele de om. Acest om acumuleaza experienta si karma, moare, isi continua existenta in lumea de dincolo, renaste in lumea materiala. Acesta este circuitul cosmic-spiritual obligatoriu al fiintei umane. Scopul principal al existentei omului in lumea materiala il constituie acumularea de experienta si, implicit, de moralitate. Cele doua caracteristici fundamentale pot fi masurate la nivelul structurii aurice ale fiecarei fiinte umane. Structura aurica este o harta a traseului evolutiv. Din punctul de vedere al structurii aurei umane, evolutia omului inseamna modificarea parametrilor corpurilor aurice - de la corpul duh la ultimul strat al aurei - si activarea progresiva a chakrelor situate pe canalul Sushumna. Trezirea progresiva a tuturor energiilor, deblocarea nadisurilor si punerea in functiune a tuturor chakrelor - petala cu petala - paralel cu dezvoltarea corpurilor aurice constituie modelul standard al evolutiei omului in Terra aurica.     
In timpurile stravechi, inaintea marii stergeri, structura energetico-informationala a omului era diferita de cea actuala. In acele vremuri, fiinta umana era structurata auric exact asa cum este descrisa in vechile scrieri hinduse, iar evolutia consta in activarea chakrelor situate pe Sushumna. Oamenii din vechime au inteles faptul ca evolutia standard este foarte inceata si foarte anevoioasa, drept pentru care au creat tehnici specifice care sa accelereze evolutia. In timpurile stravechi, prin tehnici ascetice, asemanatoare tehnicilor yoga, dar axate pe o componenta speciala denumita tapas (cucerirea fortei si vointei spirituale prin asceza), paradigma evolutiei umane putea fi parcursa foarte rapid, in cateva existente. Aceasta a fost Calea Zeilor. Initial, Calea Zeilor a fost comunicata oamenilor de catre fiintele diriguitoare ale cosmosului - Zeii - in scopul scurtarii traseului evolutiv standard. Cu timpul, oamenii au dat o finalitate diferita capacitatilor dobandite prin tehnici initiatice, in functie de interesele de moment. Urcand progresiv treptele Caii Zeilor, prin trezirea lui Kundalini si prin activarea chakrelor, oamenii din vechime au dobandit puteri psiho-mentale mari - siddhisuri - pe care insa le-au folosit in interese egoiste. O parte dintre cei care atinsesera astfel de puteri au devenit superoameni. Multi dintre ei s-au crezut a fi asemenea zeilor, dar prin alunecarea pe panta egoismului s-au rupt de Dumnezeu. Orbiti de propriile puteri, sedusi de fiintele luciferice, superoamenii din vechime au devenit trufasi, obraznici, cruzi, pofticiosi. Intr-un cuvant, au "cazut". 
Este dificil de inteles astazi ce reprezentau acei superoameni, care faceau ce doreau, fara a da socoteala nimanui. Doar cateva dintre vechile scrieri ale umanitatii - printre care Enuma Elis, Popol Vuh, Mahabaharata sau Ramayana - care oricum nu mai sunt astazi luate in seama, mai amintesc despre grozaviile si razboaiele devastatoare, care au avut loc intre diferite categorii de fii ai femeii, deveniti peste noapte asemanatori zeilor. Unii dintre ei puteau manipula fortele naturii, altii puteau distruge comunitati doar cu forta gandului. In momentul in care umanitatea a atins cel mai de jos punct al evolutiei sale, in care destinul rasei umane era in cumpana, iar karma se acumulase intr-un mod intolerabil pentru instantele cosmice, a avut loc marea stergere. Vechea umanitate, corupta si decazuta, a pierit. Ulterior, Tatal ceresc a dat o noua sansa umanitatii; cand Pamantul a devenit iarasi capabil sa sustina viata, iar fiii femeii s-au inmultit si s-au raspandit din nou in lumea materiala. Din pacate, chiar si dupa marea stergere, noua umanitate a calcat pe urmele celei vechi: aceleasi erori comportamentale, aceleasi puteri folosite abuziv, aceeasi mandrie exagerata - ca doar fiintele luciferice nu stateau cu mainile in san, cum nu stau nici astazi. Astfel, din nou, karma generala a umanitatii s-a deteriorat de la un secol la altul, de la o perioada la alta si totul se indrepta spre un dezastru general. Atunci, in miezul istoriei umanitatii, cand drumul evolutiv atinsese iarasi cel mai jos punct, undeva, in inalt, s-a pus problema ce-i de facut, caci alternativele erau doar doua: ori spita umana trebuia sa dispara, ori trebuiau limitate capacitatile fiintei umane de a dobandi puterile - siddhisurile - care, folosite abuziv, puneau in pericol Ordinea lumii. 
In acele momente cruciale, s-a pus intrebarea cu adevarat cutremuratoare, daca omul mai poate exista ca specie, ori daca trebuie sa fie maturat de pe scena evolutiva. Cand umanitatea, in ansamblul ei, a atins cel mai critic punct al caderii, s-a produs cel mai important eveniment al istoriei umanitatii. Acest eveniment a fost intruparea Unicului Fiu al lui Dumnezeu, Iisus Hristos. Pentru salvarea umanitatii, cazuta aproape iremediabil, a fost nevoie de Sacrificiul Suprem: A doua Persoana a Treimii, Fiul lui Dumnezeu a coborat din Ceruri, S-a intrupat, a suferit, S-a crucificat pe Sine pe Crucea lumii, a Murit, a Inviat a treia zi, deschizand o noua epoca in istoria umanitatii. Evenimentele petrecute acum 2000 de ani in Palestina au constituit modalitatea cea mai eficienta, dar si cea mai dramatica, prin care umanitatea a fost salvata de la un dezastru iminent. Mai mult decat atat, prin intruparea Fiului Lui Dumnezeu, Iisus Hristos, s-au creat premisele pentru ca umanitatea sa poata fi mantuita. Prin evenimentele de acum 2000 de ani de pe Golgota - Crucificare, Moartea, Invierea lui Iisus Hristos - sistemul auric uman si fiziologia aurica au cunoscut o modificare structurala extrem de importanta. 
Din punct de vedere al compozitiei aurei umane, de doua mii de ani se poate vorbi despre un nou tip de umanitate, diferita structural de cea existenta anterior. Desigur, acum aproape 2000 de ani s-a sadit potentialitatea unor transformari aurice, dar transformarile in sine au devenit efective in decursul timpului. La fel ca si in epocile anterioare, omul "nou" trebuie sa parcurga cele sapte trepte evolutive, in cadrul paradigmei standard a evolutiei. La nivel auric uman, cele sapte clase evolutive sunt legate de urcarea energiei vitale si de punerea succesiva in functiune a celor sapte chakre principale. Paralel cu aceasta, se produce maturizarea corpului duh, care va deveni tot mai deschis la culoare. Datorita evenimentelor petrecute acum 2000 de ani, paradigma standard a evolutiei umane a fost imbogatita prin sadirea in structura aurica umana a patru elemente fundamentale: formarea Shainiei, chakra inimii; aparitia corpului haric al plaselor mesianice; modificarea rolului energiei vitale a sufletului; modificarea culorii corpului duh incepand cu a patra treapta evolutiva.     
Prima modificare structurala importanta a fiintei umane consta in formarea chakrei inimii - Shainiah. Cu toate ca acum 2000 de ani a avut loc inserarea unui impuls, prima formare a petalelor chakrei inimii la primii oameni nu pare a fi anterioara anului 1600. Chakra inimii nu a fost luata in considerare de catre specialistii sacrului din vechime, pentru simplul motiv ca nu exista in acea perioada. In ziua de astazi, chakra inimii - Shainiah - nu este in stare de functiune si, cu atat mai mult, nu este activata la prea multe persoane, deci nu este perceptibila unui clarvazator. De aceea, pentru multi clarvazatori, ea nu exista decat ca un mic punct auric pe care nu stiu cum sa-l interpreteze. Dupa cum afirma fiintele din lumea eterica, Shainiah nu se formeaza la oameni decat in urma rugaciunii crestine. Datorita activitatii acestei chakre, omul devine centrat, in relatia sa cu cosmosul, pe elementul iubire. Iubirea despre care este vorba aici nu se refera la iubirea carnala, ci la iubirea ce transcende aspectele particulare ale existentului: Iubirea intru Hristos. Prin chakra inimii, Dumnezeu Tatal se uneste cu Fiul Sau, Iisus Hristos, in om.
Al doilea element important consta in formarea, de 2000 de ani, a corpului haric al plaselor mesianice, la toti oamenii care rostesc, prin viu grai si nu doar mental, Numele lui Iisus Hristos. Corpul haric al plaselor mesianice nu apartine omului, ci a fost daruit de catre Iisus Hristos, astfel incat apare la oameni doar in timpul rostirii Numelui Sau, cel mai puternic Nume din punct de vedere energetico-informational, ca Putere si Tarie, din Terra aurica. Prin intermediul corpului haric al plaselor mesianice devine posibila conectarea omului la Fiinta lui Iisus Hristos cel Viu, care se manifesta in Trupul de Slava.     
Al treilea element important este modificarea substantiala a rolului energiei vitale a sufletului. Dupa cum s-a remarcat, prin cele patru minicanale din interiorul canalului central Sushumna se manifesta patru tipuri de energie, provenite din patru planuri cuantice distincte: energia vitala a spiritului, energia vitala a corpului duh, energia vitala a sufletului si energia vitala a corpului eteric si, implicit, a aurei exterioare. Pana acum 2000 de ani, energiile vitale ale spiritului, corpului duh, sufletului si corpului eteric se dezvoltau, fiecare, pe cont propriu, in functie de modul in care actiona omul, urcand pe canalul corespondent din interiorul Sushumnei. Vorbind metaforic, se poate spune ca, pana acum 2000 de ani, omul poseda patru "termometre" evolutive autonome. Daca omul actiona doar in sensul evolutiei spiritului (de exemplu, prin folosirea unor tehnici initiatice), energia vitala generata de planul cuantic al spiritului urca pe Sushumna, ajungand, sa spunem, pana la chakra vishuddi. In schimb, celelalte tipuri de energie vitala ramaneau in urma. Pana la inceputul erei crestine, se intampla foarte des ca energia vitala a spiritului sa urce pana la chakra vishudi, energia corpului duh sa urce la nivelul chakrei manipura, iar energia corpului eteric doar pana la nivelul chakrei svadistan. In aceste conditii, omul devenea, din punct de vedere energetic, dezechilibrat. Spiritul sau intelegea anumite lucruri pe care intelectul nu le putea reda verbal. In schimb, instinctele - care tin de corpul eteric si, implicit, de chakra svadistan sau de chakra manipura - explodau pur si simplu. Un spirit evoluat, cunoscator al marilor taine ale lumii, inchis intr-o masinarie care nu-si putea controla instinctele si pornirile brutale era, cu siguranta, o amenintare serioasa pentru cosmos. Acesta a fost, de fapt, motivul pentru care, in vremurile antediluviene, oamenii puteau "arde" etapele evolutiei numai in cateva existente, devenind o amenintare pentru Ordinea divina. 
In ciclul anterior, moralitatea, ca baza a existentei, era, adeseori, ca si inexistenta, iar trufia exacerbata a devenit varful de lance prin care o minoritate puternica, dar lipsita de scrupule, a pus in pericol insasi existenta lumii. Noxele energetice rezultate din comportamentul unor astfel de indivizi s-au acumulat progresiv, atragand reactia instantelor cosmice. Acest fapt nu mai este insa posibil in prezent, adica in era noastra (desi formularea "era noastra" este materialista, aici este potrivita) care a inceput acum 2000 de ani. In prezent, energia vitala a sufletului invaluie prin inductie celelalte trei tipuri de energii vitale si le mentine impreuna. Desi fiecare tip de energie circula pe canalul propriu - este vorba despre cele patru canale din interiorul Sushumnei - ele sunt tinute impreuna prin inductie sau prin "simpatie" de catre energia vitala a sufletului. De 2000 de ani, printr-o alchimie aurica tainica, energia vitala a sufletului este elementul care mentine celelalte energii vitale in frau. Ca o consecinta a acestui fapt, chiar daca oamenii celei de-a patra generatii practica tehnici initiatice, nici una dintre cele patru tipuri de energie vitala nu mai poate urca disproportionat in comparatie cu celalalte. De asemenea, in era noastra, o chakra nu mai poate fi activata in mod artificial prin tehnici initiatice, in vederea obtinerii unor puteri - siddhis -care, daca ar fi aplicate arbitrar si egoist, ar pune in pericol stabilitatea universului.Evenimentele de pe Golgota au imprimat un alt drum evolutiv pentru umanitate, nu numai din punct de vedere moral, ci si auric. De 2000 de ani, omul nu mai poate evolua disproportionat intr-o directie sau intr-alta. In era noastra, omul nu poate evolua decat uniform. Datorita actiunii energiei vitale a sufletului nu mai este posibila activarea chakrelor si, in consecinta, nici trezirea lui Kundalini inainte de vreme. Pentru ca omul sa atinga iluminarea, trebuie sa lucreze simultan asupra tuturor structurilor sale aurice, asupra tuturor chakrelor, asupra tuturor energiilor vitale, de pe toate nivelurile cuantice. Acum nu mai este posibila atingerea unei elevari spirituale prin tehnici initiatice specifice Caii zeilor, ci numai prin dezvoltarea iubirii. Omul cel nou trebuie sa descopere iubirea pentru a putea evolua.     
Al patrulea element important este modificarea culorii corpului duh incepand cu a patra treapta evolutiva. Pana acum 2000 de ani, culoarea corpului duh a oamenilor ce atinsesera a patra treapta evolutiva potrivit paradigmei evolutive si principiului termometrului evolutiv era culoarea verde. Datorita modificarilor produse acum 2000 de ani in Galileea, corpul duh al omului a dobandit culoarea aurie - culoarea flacarii unei lumanari; aceasta culoare a fost imprimata omului, prin inductie spirituala, de la Trupul de Slava al lui Iisus Hristos. Prin modificarea, acum 2000 de ani, a celor patru elemente ale structurii aurice umane, paradigma standard a evolutiei umane s-a modificat. Acum se poate vorbi despre o noua paradigma a evolutiei umane, care da un nou curs evolutiei omului in Terra aurica. De 2000 de ani, evolutia consta in cresterea progresiva a moralitatii reflectata in culoarea corpului duh, paralel cu formarea corpului haric al plaselor mesianice si cu activarea chakrei inimii. Shainiah este Noua Poarta catre Imparatia lui Dumnezeu, care este atat in noi insine, cat si in afara noastra. In concluzie, a-l intelege, astazi, pe Iisus Hristos ca pe un simplu initiat care a posedat sidhisuri sau ca pe un profet oarecare este o eroare de interpretare la fel de mare ca si cea care il considera un simplu intemeietor de religie, precum au fost Zarathustra, Mahomed sau Budhha. Unicul Fiu al lui Dumnezeu, Iisus Hristos nu este doar Conducatorul spiritual al crestinilor. El este Conducatorul spiritual al intregii omeniri. Are mai putina importanta faptul ca exista astazi un miliard de hindusi, o jumatate de miliard de musulmani sau un sfert de miliard de jainisti. Acestea sunt fapte exterioare. Persoana lui Iisus Hristos nu trebuie limitata la crestini, ci trebuie raportata la intreaga umanitate. Departe de a fi "doar" un simplu initiat, comparabil cu alti initiati din trecut, Iisus Hristos trebuie raportat la toti oamenii de pe suprafata pamantului.Iisus Hristos este Unicul Fiu al lui Dumnezeu, care s-a incarnat in lumea materiala, a trait, S-a crucificat, a murit, a Inviat si S-a inaltat pentru toti oamenii din Terra aurica. Calea deschisa de Iisus Hristos, Adevarul pe care Fiul lui Dumnezeu l-a propovaduit oamenilor, Viata pe care a prefigurat-o, ca Viata intru Hristos, reprezinta temelia pe care, de 2000 de ani, se desfasoara existenta tuturor oamenilor in Terra aurica, atat in palierul material, cat si in cel eteric, astral si spiritual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.