joi, 6 aprilie 2017

Corpul astral-cheia evolutiei


Inaintea erei crestine, structura aurica a fiintei umane era alcatuita din aceleasi corpuri precum in ziua de astazi. Omul era alcatuit din spirit si ansamblul sau, din corpul duh, din ansamblul ce formeaza sufletul, din corpul eteric, din corpul material si din corpurile derivate: corpul astral, corpul mental inferior, corpul mental superior. Inaintea erei crestine nu se manifesta corpul plaselor mesianice, care a inceput sa se formeze ulterior, in era crestina.Primul corp auric derivat care s-a format la omul incarnat a fost corpul astral. O lunga perioada de timp, omul a fost format doar din corpurile interioare - spiritul, corpul duh, corpul sufletului si corpul eteric - care erau mai mici decat trupul material; la acestea s-a adaugat primul corp auric exterior, derivat, corpul astral, care invaluia omul ca un halou colorat. Ulterior, pe masura ce omul a suferit influentele mediului, o portiune din corpul astral s-a specializat intr-un anumit gen de activitate. 
Aceasta activitate era legata de activitatea senzoriala si emotionala; in acest mod, cu timpul, s-a format, ca element autonom, corpul emotional. Astfel, corpul emotional este doar o portiune din corpul astral originar, specializat sa reflecte procesele senzoriale si emotionale ale fiintei umane incarnate. Dupa un timp, omul a dobandit cunoasterea mediului si a semenilor sai  si a  invatat sa investigheze lumea; astfel, s-a format corpul mental inferior -intelectul. Asadar, corpul mental inferior este, si el, doar o portiune din corpul astral originar - primul corp auric exterior, derivat - care s-a specializat intr-un anumit gen de activitate. Corpul mental inferior, intelectul, reflecta procesele mentale ale omului. Corpul mental inferior - cel care permite omului sa se descurce in societate - a aparut astfel ca o necesitate, in decursul evolutiei. De-a lungul timpului, el s-a structurat din ce in ce mai bine, devenind un corp autonom.
Totusi, nu trebuie pierdut din vedere faptul ca, la origine, corpul mental inferior s-a format din corpul astral originar, el fiind un corp astral transformat. In mod firesc, urmatoarele doua corpuri aurice derivate, corpul mental superior si corpul spiritual, trebuie sa se formeze tot din corpul astral. Totusi, datorita aplecarii excesive spre cele materiale, procesul maturizarii si emanciparii aurice a fiintei umane nu se mai desfasoara in acest fel. De la un anumit moment al evolutiei aurice a fiintei umane in lumea materiala s-a produs o derogare. In urma acestei derogari, corpul mental inferior a dobandit o pondere din ce in ce mai mare. In consecinta, corpul mental superior si corpul spiritual au inceput sa se formeze direct din corpul mental inferior, iar nu din corpul astral, asa cum ar fi fost firesc. Aceasta derogare, ce a dus la formarea corpului mental superior si a corpului spiritual direct din corpul mental intelectiv, s-a produs intr-o perioada anterioara erei crestine, in care oamenii s-au aplecat mai mult decat era necesar asupra lumii materiale, iar egoismul si tendinta de dominatie au cunoscut o exacerbare ce nu figura in programul evolutiv. Mai mult decat atat: in acea perioada indepartata de timp, tot mai multi oameni au dorit sa cucereasca puteri fiintiale - sidhisuri - inainte ca evolutia morala sa fie la un nivel corespunzator. Cu mult timp inaintea erei crestine, pe fondul tendintei deja formate de dominare a lumii, o elita s-a dedicat practicarii metodelor de evolutie accelerata prin vechea Cale a zeilor, oamenii ce compuneau aceasta elita au modificat principalele linii directoare ale Caii zeilor potrivit propriilor deziderate: dominarea naturii si a semenilor. Ulterior, oamenii ce formau aceasta elita si-au unit fortele cu cele ale fiintelor luciferice si s-au revoltat impotriva Ordinii divine, impotriva Planului lui Dumnezeu si a celor care-l puneau in aplicare: Fiii Luminii. Rezultatul este cunoscut: a urmat razboiul dintre cele doua categorii de beligeranti si Marea Stergere. Ca metoda de evolutie accelerata, vechea Cale a zeilor s-a bazat pe dezvoltarea artificiala a corpului mental inferior, in detrimentul corpului astral, ceea ce a generat cresterea egoismului si a mandriei. Dezvoltarea corpului mental inferior nu inseamna, asa cum s-ar crede, dezvoltarea spiritualitatii. Dimpotriva, inseamna doar dezvoltarea mandriei, a egoismului si a unei inteligente inuman de rece. Rezultatul dezvoltarii dispropotionate a corpului mental inferior nu este cunoasterea, asa cum se considera de obicei, ci doar aplicarea unor principii in lumea materiala: este abilitatea omului de a se descurca in lumea materiala in detrimentul semenilor sai.     
Dupa cum se afirma in lumea eterica, cunoasterea nu apartine, deocamdata, decat Ingerilor din categoria Fiilor Luminii. Ea nu se obtine prin intermediul corpului mental inferior, ci prin intermediul unei alte structuri aurice, pe care, astazi, doar Ingerii o mai poseda. Prin aceasta structura aurica, Ingerii din categoria Fiilor Luminii beneficiaza de acel ceva, pe care omul l-a pierdut: Iubirea. Conectandu-se la Iubire, Ingerii obtin cunoasterea. In masura in care sunt mai aproape de DUMNEZEU prin IUBIRE, Ingerii din categoria Fiilor Luminii obtin cunoasterea. DUMNEZEU este Singurul care poseda Cunoasterea, iar IUBIREA este singura modalitate de a accede la ea. De aceea, Ingerii nu pot intelege inteligenta si mentalul omului sau, mai corect spus, nu pot intelege omul dotat cu mental. Ingerii nu pot intelege "grandioasele" realizari ale stiintei si ale tehnicii, care, in opinia lor, sunt nebunie si vanare de vant. La randul sau, in actualul stadiu evolutiv, omul poate obtine cunoasterea doar prin intermediul contactului realizat prin inductie cu fiintele angelice din categoria Fiilor Luminii.Fiintele din lumea eterica afirma, de asemenea, ca omul nu poate face binele, ci poate doar sa-l doreasca. Omul are doar vointa de a face binele, dar nu are inca puterea de a-l face. Deocamdata, binele nu se poate face prin intermediul mainilor omenesti. Prin actiunile lor, in acord cu Ordinea cosmica si cu Planul lui Dumnezeu, Fiii Luminii doresc ca omul sa-si dezvolte corpul mental superior si corpul spiritual direct din corpul astral. Doar astfel oamenii pot dobandi Iubirea-intelepciune; caci doar prin Iubire, omul poate atinge cunoasterea si puterea de a face binele.     
In schimb, Fiii intunericului aflati sub comanda lui Lucifer, doresc revenirea corpului astral la forma si la caracteristicile din epocile anterioare si formarea structurilor aurice superioare direct din corpul mental. In fond, Fiii intunericului doresc formarea acelui tip de superom care exista, candva, in trecut: rece, neclintit, puternic si crud. Prin acest tip de superom, Fiii intunericului doresc deschiderea cerurilor, adica spargerea planurilor cuantice, pentru a se putea manifesta in mod direct la nivelul planului material.Evident, aceasta derogare periculoasa pentru evolutia fiintei omenesti, care consta in dezvoltarea dispropotionata a corpului mental inferior, continua, cu intensitate si in ziua de astazi. Aplecarea excesiva asupra celor legate de lumea materiala este, la fel ca in trecut, principala cauza a formarii unui corp mental inferior, dezvoltat disproportionat fata de corpul astral. In consecinta, corpurile superioare - corpul mental superior si corpul spiritual - tind sa se formeze direct din corpul mental inferior, iar nu din corpul astral. Intelectualitatea rece, lipsita de caldura iubirii, a devenit astfel apanajul epocii prezente, caracterizata, de altfel, si prin exacerbarea egoismului, a mandriei, a tendintei de dominare a semenilor prin orice mijloace.  Cu adevarat ingrijorator este faptul ca multe din realizarile tehnologice si stiintifice ale epocii actuale nu sunt directionate in sensul ajutarii aproapelui, ci in sensul dominarii acestuia. Desi, in mod aparent, multe productii tehnologice ajuta oamenii si servesc propasirii materiale, ele servesc dominarii si asupririi. 
Cel mai ingrijorator este insa faptul ca multe din disciplinele considerate astazi ca servesc evolutiei spirituale - precum unele forme de yoga - nu reprezinta decat mijloace prin care practicantul isi perturba evolutia spirituala, in loc sa si-o desavarseasca. Multe din tehnicile yoga de astazi sunt continuatoarele deformate ale vechii Cai ale zeilor. La fel ca la acei oameni din vechime, care urmau vechea Cale a zeilor, si in ziua de astazi, la multi practicanti ai tehnicilor yoga se poate remarca o crestere disproportionata a corpului mental inferior, in detrimentul corpului astral. Din punctul de vedere al configuratiei aurice, multi practicanti ai tehnicilor yoga din ziua de astazi se aseamana cu acei superoameni din vechime care, la un moment dat, sub influenta lui Lucifer, au ridicat mana impotriva Ingerilor si a celorlalti frati ai lor.     
Dupa cum afirma fiintele din lumea eterica, majoritatea formelor actuale de yoga scot omul de sub influenta lui Iisus Hristos si il muta sub auspiciile lui Lucifer. In acest mod, se realizeaza o influentare aurica, bazata pe Principiul transmiterii informatiei, dar de sens opus celei realizate prin formarea plaselor mesianice.     Astfel, scopul imediat al modificarii structurii aurice umane realizat prin aplecarea excesiva a oamenilor spre cele materiale, precum si al multora din tehnicile yoga tinteste, undeva, la un nivel foarte profund. Scopul este unul singur: stoparea formarii corpurilor superioare - corpul mental superioar si corpul spiritual - direct din corpul astral si dezvoltarea excesiva a corpului mental inferior.Daca isi formeaza corpurile superioare - corpul mental superior si corpul spiritual -  direct  din  corpul mental inferior, practicantii tehnicilor yoga actuale ies de sub tutela Fiilor Luminii si a lui Iisus Hristos, pentru a intra sub tutela malefica a Fiilor intunericului, iar evolutia spirituala dorita nu va mai putea fi atinsa niciodata. Pentru a preintampina acest fenomen auric nedorit, are loc o vie activitate in lumea eterica. Impulsul fundamental al formarii corpului mental superior si corpului spiritual direct din corpul astral a fost imprimat acum 2000 de ani, in ziua cea mai lunga a umanitatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.