joi, 6 aprilie 2017

Iubirea,Speranta si Credinta


Evenimentele petrecute acum 2000 de ani, in special cele desfasurate in ziua Mortii pe cruce a lui Iisus Hristos, in ziua cea mai lunga a istoriei umanitatii, au sadit impulsul pentru ca, de atunci inainte, in mod absolut natural, corpul mental superior si corpul spiritual sa se formeze direct din corpul astral, iar nu din corpul mental inferior. Din acel moment, se poate vorbi despre omul cel nou, care este radical diferit de omul din vechime(Evident, este vorba de cazul in care omul nu recurge, in mod constient si voluntar, prin liberul sau arbitru, la solutii fortate, precum practicarea unor tehnici initiatice ce se opun acestei tendinte.) Impulsul fundamental care a modificat structura aurica umana s-a produs, pentru prima data, in structura aurica a Fecioarei Maria, iar apoi s-a extins la toti oamenii, datorita principiului candelei - Principiul universal al transmiterii informatiei. Noua configuratie aurica a omului s-a format prin Fecioara Maria, Maica Fiului lui Dumnezeu, in trei etape distincte. 
Prima etapa a modificarii configuratiei aurice a  omului   s-a  produs  in  momentul Crucificarii. In acel moment crucial, in prima instanta, Fecioara Maria nu a inteles de ce Dumnezeu si-a jertfit Unicul Fiu. Ulterior, chiar in momentul culminant al Crucificarii, Fecioara Maria a inteles si i-a iertat pe cei care l-au crucificat pe Iisus Hristos. Neintelegerea evenimentului, paralel cu imensa si coplesitoarea durere - reflectata succint in Evanghelii - a Mamei care si-a vazut Fiul crucificat, a reprezentat, dincolo de sentimentul uman asa cum este inteles astazi, un moment decisiv in istoria spirituala a umanitatii.Iertarea celor vinovati a provocat un cutremur sufletesc, care a determinat modificarea instantanee a structurii aurice a Fecioarei Maria. Intr-o fractiune de secunda, pe fondul imensei dureri interioare, datorita faptului ca i-a iertat pe cei care l-au crucificat pe Iisus Hristos, o fiinta omeneasca - Fecioara Maria - aflata in trup de carne, si-a format un nou corp astral. 
La temelia noului corp astral se afla, asadar, Iubirea si Iertarea. Datorita principiului candelei, Principiul transmiterii informatiei, toti oamenii care s-au incarnat dupa acel moment, pe care istoriografia il fixeaza in anul 33 al erei crestine, poseda un nou corp astral, precum cel al Fecioarei Maria, dar in conformitate cu antecedentele lor karmice si evolutive individuale.     
A doua etapa a modificarii configuratiei aurice umane a avut loc tot la nivelul structurii aurice a Fecioarei Maria. Aceasta etapa s-a produs in momentul in care Fecioara Maria l-a vazut pentru prima oara pe Iisus Hristos inviat. In acel moment, din noul corp astral - care se formase in momentul Crucificarii - s-a format pentru prima oara un corp mental superior. Asadar, prima fiinta umana care si-a format un corp mental superior direct din noul corpul astral a fost tot Fecioara Maria. Dupa acest eveniment, petrecut in anul 33 al erei crestine, datorita principiului transmiterii informatiei, toti oamenii au beneficiat de posibilitatea de a-si forma - ca pattern informational - un corp mental superior, precum si-a format Fecioara Maria, in momentul in care l-a vazut pe Fiul lui Dumnezeu inviat.     
A treia etapa a modificarii structurii aurice a avut loc tot la Fecioara Maria, intr-o zi numita in lumea eterica "de cinci ori, zece degete", iar in lumea oamenilor, Cincizecimea - Rusaliile - in care a avut loc coborarea Duhului Sfant. In a treia etapa a modificarii structurii aurei umane, din noul corp astral, prin coborarea Duhului Sfant, s-a format pentru prima oara corpul spiritual, iar prima fiinta umana la care a aparut acest corp a fost, de asemenea, Fecioara Maria. Din acel moment, toti oamenii au dobandit, potential, capacitatea de a-si forma un corp spiritual, direct din corpul astral. Fecioara Maria este, asadar, prima fiinta omeneasca care si-a format un nou corp astral, iar din acesta au luat nastere un corp mental superior si un corp spiritual. Fecioara Maria a sadit un imprinting auric, ce a reverberat in eternitate; toti oamenii nascuti dupa evenimentele petrecute la inceputurile erei crestine s-au nascut cu acest imprinting, care face posibila mantuirea. In lumea eterica se spune ca, fiind prima fiinta omeneasca care si-a format, in urma unei alchimii aurice tainice, un nou corp astral, un corp mental superior si un corp spiritual, Fecioara Maria a primit Stapanirea si Domnia. Fecioara Maria a devenit astfel Stapana noului corp astral. Sub atenta sa ocrotire si indrumare, toti oamenii vor putea sa-si formeze corpul mental superior si corpul spiritual direct din corpul astral.Iisus Hristos nu va putea fi cunoscut decat de oamenii care-si vor forma corpul mental superior si corpul spiritual, prin intermediul corpului astral. Ceilalti oameni, care isi formeaza corpul spiritual din corpul mental inferior, nu-l vor putea cunoaste. La multi dintre practicantii tehnicilor yoga, corpul mental superior si corpul spiritual nu se pot forma direct din corpul astral, ci din corpul mental inferior. De altfel, aceasta categorie de oameni il va considera mereu pe Iisus Hristos un simplu initiat si nu-i vor putea intelege Lucrarea.     
Daca, in urma cu 2000 de ani, Fecioara Maria l-a nascut pe Iisus Hristos in trup de carne, ea il va naste, ca Stapana a noului corpul astral, pe Iisus Hristos in sufletul fiecarui om. Numai oamenii care isi vor dezvolta noul corp astral, pe baza imprintingului auric fundamental sadit de Fecioara Maria, vor putea sa-si formeze, ulterior, un corp mental superior si un corp spiritual, numai acesti oameni vor deveni mantuibili, intrucat Iisus Hristos nu poate fi cunoscut cu adevarat decat de catre cei care isi formaza un corp spiritual puternic si bine structurat. Astfel, viata fiecarui om a devenit suprema forma de initiere, pentru ca pune in fata sa incercarile si evenimentele de care are nevoie pentru a evolua. 
Din acest punct de vedere, toate evenimentele existentei reprezinta o initiere, pentru ca omul, chiar la diferenta mare de timp, sa poata avea aceleasi sentimente si trairi - este drept, atenuate - pe care, acum 2000 de ani, le-a avut Fecioara Maria. De fapt, noul corp astral se poate forma doar in urma unor suferinte: aceasta este prima treapta a initierii crestine - initiere pe care numai Viata o poate oferi omului. In momentul in care redobandesc Speranta si decid sa-si infranga disperarea initiala provocata de suferinta - ceea ce corespunde momentului in care Fecioara Maria l-a vazut pe Fiul Sau Inviat - oamenii isi pot forma (cel putin, in stare de germene) un corp mental superior. Aceasta este a doua etapa a initierii crestine. 
In a treia etapa, prin Iubire si prin Iertare, omul isi poate forma germenele noului corp spiritual. Atunci apare Credinta. Formandu-si corpul spiritual, prin care il poate cunoaste pe Iisus Hristos, omul intelege ca Imparatia cerurilor nu este departe. Iertarea izvorata din Iubire, Speranta si Credinta sunt pilonii de baza pe care se construieste noul edificiu al Imparatiei lui Iisus Hristos in lumea oamenilor - sau, din punct de vedere al structurii aurice umane: noul corp astral, corpul mental superior si corpul spiritual. Viata ramane unica forma de initiere, iar cosmosul, prin intermediul tuturor fiintelor angelice din categoria Fiilor Luminii, cauta sa puna in fata oamenilor acele evenimente, care pot sa transforme corpul astral intr-un corp spiritual puternic - singurul "instrument" auric prin care omul il poate cunoaste pe Iisus Hristos in Trupul de slava si se poate conecta duhual la Fiinta Sa.     
De aceea, cei "saraci cu duhul", cei ce sufera intens, cei bolnavi sufleteste, cei care ating neagra disperare, dincolo de care nu se afla nimic, sunt mai aproape de Dumnezeu decat cei bogati si fericiti.Actualmente, doar cei care poseda un corp mental "diluat", doar cei slabi si aflati in suferinta,doar cei care au atins limitele suferintei umane, doar cei care s-au indoit de tot si de toate,doar cei care au inteles sa ierte si sa iubeasca,doar cei care au devenit precum copiii mici,doar cei care au cazut si au trecut printr-o durere sufleteasca ce reitereaza oarecum durerea Fecioarei Maria,doar cei care au o bucurie si o speranta comparabile cu Bucuria si Speranta Fecioarei Maria cand si-a vazut Fiul Inviat - pot exclama, impreuna cu vechii profeti, Chemarea Dintai: DIN STRAFUNDURILE FIINTEI MELE TE CHEM PE TINE DOAMNE" !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.