sâmbătă, 28 mai 2016

Procesul de indumnezeire a fiintei umane


Procesul de îndumnezeire al fiinţei umane într-o lume şi în trupul specific acelei lumi, presupune trecerea fiinţei umane aflată în lumea şcoală de îndumnezeire prin 3 stadii de îndumnezeire adică prin 3 clase diferite, unde este îmbrăcată în 3 trupuri diferite iar fiecare trup are 3 părţi diferite, în care înregistrează 3 trăiri diferite şi în care se iniţiază în 3 Taine Dumnezeieşti adică în 3 tipuri de învăţături diferite:  

1 – Stadiul sau ştiinţa de început a îndumnezeirii fiinţei în trup începător - sau copilăria fiinţei în trup. 
2 – Stadiul sau ştiinţa avansată a îndumnezeirii fiinţei în trup avansat – sau maturitatea fiinţei în trup. 
3 – Stadiul sau ştiinţa finală a îndumnezeirii fiinţei în trup aproape îndumnezeit – sau bătrâneţea,coacerea fiinţei în trup.
Procesul de îndumnezeire al fiinţei umane într-o lume şi în trupul acelei lumi este procesul prin care fiinţa umană învaţă succesiv, prin trup de copil, prin trup de matur şi prin trup de bătrân cele 3 tipuri de părtăşie dumnezeiască: 
1- părtăşia cu familia sa. 
2- părtăşia cu semenii din alte familii. 
3- părtăşia cu Dumnezeu şi cu părinţii.
Dumnezeu,Cel Ce Este Înfiinţătorul şi Susţinătorul tuturor familiilor din Minunatele Lumi Ale Trupurilor, este acelaşi în Lumile Luminate ale Fiinţelor Umane, este acelaşi în Eternele Lumi ale Omului Adevărat şi este acelaşi în Lumile Nesfârşite de dinaintea acestor lumi.

Ce este părtăşia dumnezeiască, şi cum se vede ea,privită prin clarvedere directă:

Un trup începător, adică un trup de copil, este de 3 ori împărtăşit, adică alcătuit din 3 părţi străine,diferite. Fiecare parte este la rândul ei împărtăşită de 3 ori, alcătuită din alte 3 părţi: 
1 – partea semenilor din familia sa - partea stângă,alcătuită din 3 părţi străine luate din trupurile semenilor din familie, din trupul lui Dumnezeu şi din creaţia lumii. 
2 – partea dumnezeiască - partea de mijloc, alcătuită din 3 părţi străine luate din trupul lui Dumnezeu, din trupurile părinţilor şi din trupurile altor părinţi cunoscuţi. 
3 – partea semenilor din alte familii - partea dreaptă, alcătuită din 3 părţi străine, luate din trupurile copile, semenii cunoscuţi din alte familii, din trupul lui Dumnezeu si din creaţia lumii.
Un trup avansat, adică un trup de matur este de 3 ori împărtăşit, adică alcătuit din 3 părţi diferite, străine, iar fiecare parte este de 3 ori împărtăşită, adică este alcătuită din alte 3 părţi: 
1 – partea semenilor din familia sa - partea stângă a trupului, alcătuită din parţi străine luate din trupurile copiilor, din părţi luate din Dumnezeu şi din părţi luate din creaţia lumii. 
2 – partea dumnezeiască - partea de mijloc,alcătuită din părţi străine luate din trupul părinţilor, din părţi luate din trupul lui Dumnezeu şi din părţi luate din creaţia lumii. 
3 – partea semenilor din alte familii - partea dreaptă, alcătuită din părţi străine luate din trupurile semene, mature, din alte familii, din părţi luate din trupul lui Dumnezeu şi din părţi luate din creaţia lumii.
Un trup aproape îndumnezeit, un trup”bătrân”este de 3 ori împărtăşit adică cu 3 părţi străine umplut, iar fiecare parte este de 3 ori împărtăşită, adică cu 3 părţi străine umplută: 
1 – partea semenilor din familia sa - partea stângă este alcătuită din 3 părţi străine, luate din trupurile mature peste care e aşezat ca părinte, din trupurile copiilor acestor maturi aşezaţi ca părinţi peste copii lor şi din părţi luate din trupul lui Dumnezeu. 2 - partea dumnezeiască - partea de mijloc, alcătuită din 3 părţi străine, luate din trupul lui Dumnezeu, din trupul unui semen pus peste el ca părinte îndrumător şi din creaţia lumii. 
3 - partea semenilor din alte familii - partea dreaptă, alcătuită din 3 părţi străine, luate din trupurile bătrâne ale semenilor cunoscuţi, din trupul lui Dumnezeu, şi din părţi luate din toată creaţia lumii şcoală.

Cele 3 reguli dumnezeieşti ale celor 3 stadii de îndumnezeire ale fiinţei umane prin cele 3 trupuri se referă la:  

1 – păstrarea neîntreruptă a părtăşiei fiinţei umane prin trupul său încă neîndumnezeit cu Fiinţa lui Dumnezeu în trupul Său dumnezeiesc. 
2 – păstrarea neîntreruptă a părtăşiei fiinţei umane prin trupul său cu familia. 
3 – păstrarea neîntreruptă a fiinţei umane prin trupul său cu semenii din alte familii.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.